Megismételnénk a tavalyi győzelmet a DKKA ellen

A 9. helyen álló Dunaújvárost fogadjuk az Érd Arénában. Az előző idényben sikerült meglepni Vágó Attila együttesét. Most is kiélezett mérkőzésre számíthatunk és egy győzelemmel pontszámban is beérhetjük ellenfelünket. Beharangozó.

A bajnokságot 2 győzelemmel kezdte a Dunaújvárosi KKA, a Szombathely (26-23) és a Budaörs ellen (19-31), majd sorozatban 4 vereség következett (Vác, Mosonmagyaróvár, Siófok, Ferencváros). Így Vágó Attila csapata 4 ponttal, a 9. helyen áll.

Csapatunk az előző körben szoros meccsen maradt alul az MTK otthonában, előtte azonban megszereztük első győzelmünket az Alba Fehérvár ellen.

A nyáron jelentős átalakulással kezdte a felkészülést az Újváros. Igaz a házi góllövőlista első három helyezettje - Bulath, Kazai, Szalai Babett - maradt, sőt Bulath Anita immár szakmai igazgatói posztot is betölt a klubban. A rutinos átlövő jelenleg is az élen áll a DKKA házi góllövőlistáján, és az összetettben a második helyezett 43 találattal. Csapatunk legeredményesebb játékosa Kopecz Barbara 33 góllal.

A szélső Kukucska Viktória, az irányító Farkas Johanna, az átlövő Polics Tímea és Borgyos Panna fiatal játékosként, de már NB I-es múlttal érkeztek. Valamint igazoltak külföldi játékosokat is, a 26 éves horvát kapus Gabrijela Bartulovic, a 31 éves német beálló Saskia Weisheitel, valamint két átlövő, a 27 éves szlovén Dominika Mrmolja és a 23 éves cseh Jana Sustková személyében.

Az előző idényben hazai pályán 5 góllal felülmúltuk mai ellenfelünket. Paróczy Sára, Sztankovics Réka és az azóta távozó Kiss-Walfisch Mercédesz egyaránt 6 góllal vette ki a részét a győzelemből. Szükség lesz az ő jó játékukra pénteken is.

Női kézilabda NB I, 6. forduló
ÉRD - Dunaújvárosi KKA
2021. október 29. péntek 18:00

Jegyinformációk itt.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink