A meglepetéscsapat otthonában arathat újabb bravúrt az ÉRD

Április 29-én, csütörtökön 18 órától a 6. helyen álló Motherson Mosonmagyaróvári KC SE vendégeként lép pályára a női kézilabda NB I 21. fordulójában az ÉRD. A mérkőzést a Szigetköz Sport YouTube-csatornáján élőben közvetítik!

A Motherson Mosonmagyaróvár–ÉRD mérkőzést a Szigetköz Sport YouTube-csatornáján élőben közvetítik!

Remekül kezdte a 2020/21-es idényt és a szezon meglepetéscsapatává avanzsált a Motherson Mosonmagyaróvár, amely első 14 bajnokijából 13-at megnyert, csupán otthon, a Ferencvárostól szenvedett vereséget.

Gyurka János lányai ezt követően viszont nehéz időszakot produkáltak, február 19. és április 7. között ugyanis zsinórban 6 vereséget szenvedtek el. Igaz, a tabella élmezőnyével találkoztak, hiszen az MTK-tól, a Győrtől, a DVSC-től, az FTC-től és a Váctól is kikaptak, a legmeglepőbb botlásuk viszont az Alba Fehérvár elleni hazai háromgólos fiaskó volt.

Ezt követően viszont legutóbb visszataláltak a győzelem útjára a Lajta-partiak, akik hazai környezetben 27–19-re verték a Kisvárdát.

Az ÉRD bár nemrég negyedik karanténját is letudta, a Kisvárda elleni kupabúcsú után a Győr elleni 12 gólos vereség ellenére is emelt fővel jöhetett le a pályáról, s hétvégén, az MTK ellen meg is mutatta, mire képes, hiszen az akkor még dobogós fővárosi kék-fehérek otthonából 33–33-as döntetlennel távozott.

A rendkívül értékes egy pont pedig azt jelentette, hogy Horváth Rolandék 2 helyet léptek előre a tabellán és 8. helyen állnak jelenleg. Hátrányuk viszont jelentősnek mondható, hiszen a 7. Debrecen előnye jelenleg 12 pont. Igaz, hátrafele nézve sem áll rosszul az ÉRD, hiszen úgy előzi meg a 3 12 pontos csapatot, a Kisvárdát, a Dunaújvárost és a Fehérvárt, hogy előbbiek 3, utóbbi 2 mérkőzéssel játszott többet Kiss-Walfisch Mercédeszéknél.

Bár az ÉRD legutóbbi 10 mérkőzéséből 4-et is elvesztett, idegenben parádésan szerepel. Szabó Kittiék elmúlt 5 vendégként megvívott mérkőzésükből az MTK elleni döntetlen mellett 4-et nyertek meg.

A felek eddig 12-szer találkoztak egymással, ebből 11-szer az NB I-ben, 1-szer felkészülési mérkőzésen. Ezek közül csupán 2-t tudott megnyerni a Mosonmagyaróvár, ráadásul mindkettőt Érden. Az eddigi 5 mosonmagyaróvári mérkőzést kivétel nélkül az ÉRD nyerte meg.

Az MKC házi góllövőlistáját 99 találattal vezeti az irányító, Tóth Eszter, akit szorosan követ a 94 gólos Szimona Szarková. Mögöttük 80 góllal áll a 3. helyen Kovács Patrícia, 64-gyel Katona Flóra.

Az ÉRD-nél is közelít a 100 találathoz Kiss-Walfisch Mercédesz, akinek 2 gól hiányzik ennek az eléréséhez. Mögötte 77 találattal próbálja tartani a lépést Szabó Kitti, míg Paróczy Sára 66 góljára közelít a 45-ször eredményes Mód Noémi.

Az április 29-én, 18 órakor kezdődő Motherson Mosonmagyaróvári KC SE–ÉRD mérkőzést Altmár Kristóf és Horváth Márton vezeti.

A mérkőzést a Szigetköz Sport YouTube-csatornán élőben közvetítik!

Női kézilabda NB I, 21. forduló
04.28., 18.00:
 Motherson Mosonmagyaróvári KC SE–ÉRD

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink