Megvan a bronzérem!

Sok fordulatot hozott a Dunaújváros és az ÉRD bronzmérkőzésének első félideje, a vezetést a DKKA szerezte meg, de a kapuban remeklő Janurik Kingának köszönhetően az ÉRD azonnal fordított, majd az első tíz perc után kettővel is mentek Szabó Edináék (4–6), de ezt követően Szalai Babették is fordítani tudtak (7–6). A szünetig hasonló mederben zajlott a találkozó, a tízperces pihenőre azonban az ÉRD vonulhatott egygólos előnnyel (12–13).

A fordulás után azonban állva hagyta a Dunaújvárost az ÉRD, sorrendben Coralie Lassource, Krpež-Šlezák Katarina, Tóth Gabriella, Jelena Lavko és Szabó Laura is eredményes volt (12–18). Innentől pedig nem volt visszaút György László lányainak, az ÉRD volt, hogy nyolcra is növelte előnyét, az utolsó húsz percben Jovana Kovačević, Lassource és Jeřábková is elemében volt, igaz, előbbi számára harmadik kétperces kiállítása miatt hamarabb befejeződött a meccs.

A hajrában az ÉRD továbbra is nagy magabiztossággal támadott és védekezett, így megérdemelten győzött 31–23-ra és állt fel negyedszer a Magyar Kupa dobogójára.

– A tegnapi mérkőzés nem úgy kezdődött és végződött, ahogy szerettük volna, ezt szerettük volna feledtetni – kezdte Janurik Kinga, az ÉRD csapatkapitánya. – Az első félidő azért volt annyira kiegyenlített, mert tudtuk, hogy egy jó csapattal játszunk és tudtuk, hogy nem tudjuk őket megtörni az első percben. Viszont a második félidőre úgy jöttünk ki, hogy szeretnénk minél többet közzétenni és ez sikerült – tette hozzá a válogatott kapus.

– Az első félidőben volt lehetőségünk elmenni sok góllal, de nem tudtunk élni a helyzeteinkkel, olyan gólokat kaptunk, amiket megbeszéltünk, ha kicsit jobban figyelünk, már az első félidőben több góllal vezethettünk volna – fogalmazott Kiss Nikolett, aki elmondta a keddi edzésen egy kisebb bokasérülést szenvedett, emiatt nem kockáztatták a játékát az elődöntőben.

– Nagyon örülünk, hogy megszereztük a harmadik helyet. Nagy küzdelemben egy nemes ellenféllel szemben. A tegnapi vereség módját meg tudtuk beszélni a lányokkal, tudtuk az ellenfelünk gyengeségeit, erényeit, erre próbáltunk alapozni. A második félidőben kijött az a különbség, amiben mi előrébb tartunk – mondta el Rácz Marianne, az ÉRD sportszakmai igazgatója.

– Jelen helyzetünket tekintve helyt álltunk, egy teljes félidőben partnerek voltunk az ÉRD ellen, ebből kell kiindulnunk. Ugyanakkor nagyon jó teljesítményt nyújtott Csapó Kyra, de elvesztettük Cifra Anitát, amely meghatározta a második félidei védekezésünket. A támadójátékunkban Szalai Babett volt, aki felvállalta a támadójátékot, hozzátett még Szekerczés Luca és Kazai Anita, de ez kevés volt ahhoz, hogy egy jó erőkből álló érdi csapatot le tudjunk győzni – nyilatkozta György László, a DKKA vezetőedzője.

A döntőben a címvédő Győri Audi ETO KC az FTC-Rail Cargo Hungariával vívott meg. A Rába-partiak végig vezettek, már tíz perc után ötgólos, 7–2-es előnyben voltak, majd a szünetre szinte eldöntötték a mérkőzés sorsát (18–11). A második félidőben ugyan a Fradi zárkózott, de egyenlíteni már nem tudott, a Győr pedig 32–29-es győzelmével védte meg címét.

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA, A 3. HELYÉRT
DKKA – ÉRD 23–31 (12–13)
Debrecen, Főnix Csarnok, 3000 néző. V: Marton Zs., Szabó E.
DKKA: Csapó K. – Grosch 2, SZEKERCZÉS 7 (3), SZALAI B. 8, Sirián, Ferenczy 2, Kazai 3
Csere: Vártok (kapus), Nick V., Cifra, Molnár B., Monori, Mihály, Dombi, Bouti
Edző: György László
ÉRD: JANURIK 1 – Krpež-Šlezák 5 (1), Kiss N., Tóth G. 2, Szabó L. 3 (1), Kovačević 2, C. LASSOURCE 3
Csere: Foggea (kapus), LAVKO 6, Simon A., JEŘÁBKOVÁ 5, Schatzl Natalie 1 (1), Gávai, Landi, Reizinger 1
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2. 9. p.: 3–5. 14. p.: 7–6. 18. p.: 8–9. 22. p.: 11–10. 35. p.: 12–18. 43. p.: 15–23. 47. p.: 19–26. 55. p.: 22–28.
Kiállítások: 12, ill. 18 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC – FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 32–29 (18–11)
Legjobb dobók: Groot 8, S. Oftedal 5, Brattset 4, ill. Pena 7, Háfra 5

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink