Megvan a második győzelem is

NB I/B-s junior együttesünk idegenben 18:35-ös győzelmet aratott a Mohácsi TE csapata ellen, amivel az 5. helyen állnak a bajnokságban.
 
Az előző fordulóban a Rinyamenti KC ellen aratott győzelmet követően csapatunk Mohácson, a második győzelem megszerzéséért lépett pályára. A találkozó elején Nagy Cintia szerzett vezetést csapatunknak, majd négy perc után 4:0-s előnyre tettünk szert. A hazai csapat a 6. percben szerezte első gólját, de Kertész Ramóna és Braun Laura Csenge találataival tovább növeltünk a vezetésünket. Tizenegy percig ellenfelünk csupán büntetőből tudta bevenni kapunkat, míg lányaink Lozsi Erna vezetésével szépen kijátszott figurák végén találtak a kapuba (5:14). Az első játékrész utolsó hét találatát csapatunk szerezte, amivel 7:22-es előnyre tettünk szert a szünetre. A fordulást követően Lízer Melinda és Nagy Cintia góljaival tovább növeltük előnyünket. Az első félidőhöz képest védekezésben több apróbb hibánk után volt eredményes a Mohács, de támadásban Illés Virág és Földesi Júlia szerezte góljainkat, így az utolsó tíz percre 15:31-as előnnyel fordultunk. A találkozó utolsó tíz percében még egy találattal növeltük a vezetésünket, így tizenhét gólos győzelemnek örülhettek lányaink a Mohács TE vendégeként (18:35).
 
Gratulálunk!
 
 
 
 
 
A 2015-ös év utolsó találkozóján csapatunk felkészülési mérkőzésen 40:26-os győzelmet aratott a Esercito-FIGH Futura Roma együttese ellen
 
A tavalyi évhez hasonlóan idén is felkészülési mérkőzésen fogadtuk az Esercito-FIGH Futura Roma együttesét. A találkozón csapatunk a világbajnokságra készülő Janurik Kinga és Katarina Krpez Slezak nélkül lépett pályára, amelyen Mireya González Álvarez hétméresgóljával szereztünk vezetést, majd Klivinyi Kinga átlövésgóljával dupláztuk meg az előnyünket. Védekezésben azonban le-lemaradtunk az ellenfél játékosairól, így a vendégcsapat hat perc játék után megfordította az állást. Hatosfalas védekezésünk feljavulásának köszönhetően, valamint Mireya González Álvarez újabb értékesített büntetőjével, illetve szélről szerzett találatával visszavettük a vezetést (6:5). Győri Barbara és védekezésünk remekül segítette egymást, így 16 percig egyetlen gólt kaptunk, ellenben támadásban hatszor is eredményesek voltunk. Mariama Signaté és Klivinyi Kinga átlövésből szerzett gólt, Fekete Bozsana szélről talált a kapuba, míg Kisfaludy Anett Klivinyi Kinga remek passzát követően járt túl a kapus eszén (12:6). Fekete Bozsana a szélről felkanyarodva átlövésből is eredményes volt, majd Klivinyi Kinga a védőfalból kilépve szerzett labdát, és meg sem állt az ellenfél kapujáig, ezzel nyolcgólosra növelve az előnyünket. A 17:10-es félidei állást Mireya González állította be miután értékesítette a Bernát Dorina által kiharcolt hétméterest.
A fordulást követően Szvetlana Gridnyeva eszén nem tudtak túljárni büntetőből a vendégek, majd Győri Barbara védett átlövést, míg a túloldalon Yulia Khavronina két egymást követő támadást fejezett be a szaggatottról góllal. A 36. percben Barján Bianka talpról eleresztett lövésével tíz gólra növeltük az előnyünket. Győri Barbara előbb egy sáncon megpattanó lövést ütött a kapu fölé jó reflex-szel, majd fiatal kapusunk ziccert védett, melyet követően az ellentámadás végén Bernát Dorina volt eredményes a jobbszélről. Szabó Laura három védővel a nyakán harcolt ki hétméterest, amit Yulia Khavronina értékesített, majd egy gyors ellentámadás végén Takács Kitti talált a kapuba a balszélről. Junior válogatott kapusunk Győri Barbara újra ziccert védett, majd egy átlövést is, míg a túloldalon Mireya González Álvarez passzát ugyancsak utánpótlás válogatott játékosunk Szabó Laura váltotta gólra. Átlövőink Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez felváltva szerzett gólokat kilenc méterről, majd miután ellenfelünk kilépett gólveszélyes játékosainkra, beállóink maradtak üresen, akik remek labdákat kapva gólokat szereztek, vagy hétmétereseket harcoltak ki. A találkozó utolsó találatát Klivinyi Kinga szerezte a dudaszó előtt néhány másodperccel, mellyel beállította a 40:26-os végeredményt.
 
 
 
Felnőtt csapatunk szerdán a Siófok KC ellen idegenben kezdi meg a K&H női kézilabda liga rájátszását. A negyeddöntő első mérkőzésének alakulását élőben követhetik szöveges közvetítésünkkel a http://live.handballerd.hu/ oldalon. Az április 20-ai negyeddöntő visszavágójára jegyek hétfőtől kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában 8-19 óráig, és online az ÉRD Aréna weboldalán! Az év elején megváltott bérletek ÉRVÉNYESEK a rájátszás mérkőzéseire!
 
K&H női kézilabda liga negyeddöntő -1. mérkőzés
Siófok KC - ÉRD
 
Időpont: 2016. április 13., szerda 18:00
Helyszín: Beszédes József Ált. Iskola (8600 Siófok, Szépvölgyi utca 2.)
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Dr. Tájok Péter
 
A hét ÉRD mérkőzései:
 
2016. április 13., szerda
 
NB I/B Felnőtt | ÉRD Aréna
16:00 Haladás-ÉRD II - Szentendrei NKE
 
NB I/B Junior | ÉRD Aréna
18:00 Haladás-ÉRD II - Szentendrei NKE
 
NB I Felnőtt rájátszás negyeddöntő | Beszédes József Ált. Iskola
18:00 Siófok KC- ÉRD
 
2016. április 14., csütörtök
 
OSB F alsóház 5-11. helyért | Batthyány Tornacsarnok, Érd
17:30 ÉRD 1 - Százhalombattai VUK SE
 
2016. április 16., szombat
 
NB I Ifjúsági rájátszás 9-13. helyért | Budaörs Városi Sportcsarnok (2040 Budaörs, Hársfa utca 6.)
14:00 Budaörs - ÉRD
 
NB I Junior rájátszás 9-13. helyért | Budaörs Városi Sportcsarnok (2040 Budaörs, Hársfa utca 6.)
16:00 Budaörs - ÉRD
 
2016. április 17., vasárnap 
 
U13 Kovács L. régió középsőház | Cegléd Városi Sportcsarnok (2700 Cegléd, Rákóczi út 33)
09:00 Ceglédi KCSE - ÉRD 2002
12:20 ÉRD 2002 - Diósdi DSE
 
U13 Kovács L. Régióbajnoka | Vecsési Városi Sportcsarnok (2220 Vecsés, Fő út 90-92.)
12:00 ÉRD 2003 - Abonyi KC
14:00 Budaörs KC I - ÉRD 2003
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink