Most lehet megfogni a Lokit(?)

A Boglári Akadémia-SZISE elleni győzelem után megint hazai környezetben lép pályára az ÉRD női kézilabda csapata, amely az NB I negyedik fordulójában, szeptember 16-án, 18 órától a DVSC-SCHAEFFLER-t fogadja.

Nem kezdte jól az új idényt egyik csapat sem. A jelentősen átalakuló ÉRD a két bajnokaspiráns vendégeként szenvedett vállalható vereségeket, míg a hajdúságiak nem kis meglepetésre, előbb otthon kaptak ki 31–30-ra a Mosonmagyaróvártól, majd Kisvárdán 21–18-ra.

Az első négy helyre hajtó DVSC-nél azonnali szankciókat is bevezettek, a játékosokat és a szakmai stáb tagjait egyhavi munkabérüknek megfelelő pénzbüntetéssel sújtották, amelynek kifizetésére október 10-ig kaptak haladékot az eredmények javulása esetén.

Nos, Ábrók Zsolt ügyvezető szankciója a harmadik fordulóban eredményre vezetett, hiszen a keleti rangadón könnyedén győzte le a Debrecen a Békéscsabát 32–24-re.

Az ÉRD az első győzelme után pedig szerezhetett annyi önbizalmat, hogy hazai pályán megszorongassa Köstner Vilmos együttesét, esetleg ponto(ka)t szerezzen az ÉRD Arénában.

Ehhez pedig jó alapot szolgáltat, hogy három meccs után az élvonal legeredményesebb játékosa a maga 21 találatával Walfisch Mercédesz, de a góllövőlista hatodik helyén is érdi áll az eddig 17-szer eredményes Szabó Kitti személyében.

„Rendesen felkészültünk a mérkőzésre és mindent megteszünk annak érdekében, hogy itthon tartsuk a két pontot! Nem lesz egyszerű dolgunk, de egy csapatként bármire képesek lehetünk!”

– fejtette ki a Debrecen elleni mérkőzéssel kapcsolatos elvárásait a handballerd.hu-n Szabó Kitti.

Az ÉRD és a DVSC eddig 25-ször találkozott egymással, ezek közül tizenötször az ÉRD, nyolcszor a Debrecen örülhetett, míg két alkalommal megosztoztak a pontokon a felek. Az ÉRD pályaválasztása mellett az eddigi tizenhárom összecsapásból tizenegyszer született hazai siker, csupán kétszer vitték el a két pontot a Hajdú-Bihar megyeiek. Igaz, a felek legutóbbi három meccsét a Loki nyerte, pedig 2012 és 2019 között nem tudta bevenni a Batthyány Tornacsarnokot és az ÉRD Arénát sem a DVSC.

A szeptember 16-án, 18 órakor kezdődő ÉRD–DVSC-SCHAEFFLER mérkőzést Héjjas Tímea és Kránitz Andrea vezeti, akik idén eddig egy meccset vezettek az élvonalban, tavaly nem kaptak meccset az NB I-ben, azt megelőzően pedig két szezon alatt 10 első osztályú bajnokin fújták a sípot.

Női kézilabda NB I, 4. forduló
09.16., 18.00:
 ÉRD–DVSC-SCHAEFFLER

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

EGY CSAPAT EGY SZÍV!
Hajrá ÉRD!

Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink