Mozgalmas hétvége

A magyar női kézilabda válogatott VB felkészülési programja miatt, az NBI küzdelmei szünetelnek. Hétvégén viszont több utánpótlás tornán is részt vesznek korosztályos csapataink, illetve vasárnap az U13-as csapatunk megkezdi a Pest Megye bajnokság küzdelmeit.
Több érdi játékos is válogatott programon vesz részt a héten. Mindkét légiósunk jól teljesítménnyel rukkolt ki hazája válogatottjában. A szlovén nemzeti csapat szerdán megkezdte a 2014-es horvát-magyar közös rendezésű EB kvalifikációs selejtezősorozatát, a svédek hazai pályán 30-25-re nyertek ellenük, az ÉRD jobbszélsője Alja Koren 4 gólt lőtt, ami mindenképp remek teljesítmény a tavalyi EB döntőse ellen. Vasárnap Ljubjanaban fogadják Szerbia válogatottját Korenék.
Sara Vukcevic és a montenegrói válogatott győzelemmel kezdett, a lengyel válogatottat győzték le 25-21-re hazai pályán, 3500 néző előtt. Beállósunk sok lehetőséget kapott, közel egy félidőt a pályán volt, egy gólt szerzett. A következő mérkőzésére már elutazott a montenegrói válogatott, vasárnap Portugáliában kerülhetnek újabb lépéssel közelebb a jövő decemberi EB-hez.
A magyar női kézilabda válogatott a héten, Szombathelyen tart összetartást, valamint péntektől vasárnapig a Provident Kupán szerepel. Az ÉRD-et két játékos Triscsuk Krisztina és Szekeres Klára képviselik. Csapatkapitányunk a kézilabda szövetség hivatalos oldalának nyilatkozott: „Egy teltházas csarnoknál nincs nagyobb élmény. Egyszerűen egy adrenalin bomba. Már a bemelegítés hangulatát is megemelik, arról nem is beszélve, hogy a mérkőzés alatt a szurkolók képesek átsegíteni bennünket a hullámvölgyeken. Remélem, ez Szombathelyen is így lesz!” A teljes interjú és a Provident Kupa részletes információi IDE kattintva elérhetők!
Egyaránt a Csepeli ÁMK-ban lép pályára serdülő és Budapest I. osztályú csapatunk szombaton, illetve vasárnap. A szombat délelőtti OSB találkozón két kétpontos csapat találkozik, így az ÉRD-nek jó esélye van második győzelme megszerzésére. Az Érdi VSE II. a hatodik fordulóban veszített először, számukra rögtön nyílik javítási lehetőség a Testvériség gárdája ellen.
A Pest Megye bajnokság vasárnap veszi kezdetét az U13-as korosztály számára. Hazai pályán, a Batthyány Tornacsarnokban négycsapatos fordulót rendez az ÉRD, melynek résztvevői még a Dunavarsány, a Vecsés és a Dabas korosztályos csapatai.
Hatcsapatos, meghívásos tornán vesz részt az U11-es és U10-es korosztályra épülő csapatunk, vasárnap délután az Újlak utcai Általános Iskolában. Két, hármas csoportba sorolták a csapatokat, az ÉRD a Hort II. együttesével és a Diósddal játszik, majd helyosztókon dől el a végső sorrend. A másik csoportban a Hort I. csapata mellett a Budaörs és a Csepel KSE szerepel.
A még fiatalabbak, a 2004-2005-ös születésűek (U9, U8) szivacskézilabda tornán vehetnek részt hazai pályán. Szombaton délelőtt a Batthyány Tornacsarnokban a Budaörs, a Hódmezővásárhely és a Csepel DSE lesznek az ellenfeleink.
A hét ÉRD mérkőzései
2013. október 26. szombat
10:00 OSB Leány E | Csepel ÁMK Csepeli KSE – ÉRD
2013. október 27. vasárnap
9:00 Pest Megye U13 | Batthyány Tornacsarnok Dunavarsányi TE – ÉRD
11:45 Pest Megye U13 | Batthyány Tornacsarnok ÉRD – DANUKE
13:35 Pest Megye U13 | Batthyány Tornacsarnok ÉRD – Vecsés Kombi Express NK
17:00 Budapesti - Női I. osztály | Csepel ÁMK Érdi VSE II. – Testvériség SE
Hajrá ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink