A nagy terveket szövő Siófokhoz látogat az ÉRD

A rekordbajnok Győr után a trónkövetelő Siófok KC vendégeként folytatja szereplését a női kézilabda NB I-ben az ÉRD, amely szeptember 5-én, 18.15-től kezd a Balaton-partiak otthonában a bajnokság első körében. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetít!

A Győr elleni, harmadik fordulóból előrehozott találkozóval vágott neki az új idénynek az ÉRD. A Rába-partiak esélyeshez méltó győzelmet arattak hazai környezetben, a vesztes fél azonban nem csüggedhet. Nem véletlen, hogy a győri mérkőzést követően Horváth Roland több helyen hangsúlyozta, a felek más célokért küzdenek.

Az ÉRD második bajnokija sem lesz egyszerűbb, mint az első, hiszen az elmúlt években fokozatosan erősödött a Siófok KC, amely az EHF-Kupa-győzelem után már az előző, csonka idényben is komolyan bejelentkezett a bajnokság első (két) helyére. A Balaton-partiak a nyár folyamán pedig még tovább fejlődtek, hiszen Laura van der Heijden, Danick Snelder, Dinah Eckerle, Tamara Horacek, illetve éppen Érdről Tóth Gabriella és Kiss Nikolett csatlakozott a Tor Odvar Moent váltó Bent Dahl együtteséhez.

A felkészülés során Szikora Melindáék hat meccset vívtak, ezek közül csak a Győrtől kaptak ki két góllal, a Mosonmagyaróvárt, a horvát Podravkát, az MTK-t, majd megint a Mosonmagyaróvárt és megint a Podravkát verték. Legeredményesebb játékosuk a 24 gólt jegyző jobbszélső, Such Nelli lett.

Igaz, az utolsó edzőmeccseken Simone Böhmére, Kiss Nikolettre, Andrea Kobeticre és Tóth Gabriellára sem számíthatott az új siófoki vezetőedző. Mi több, az Érdről igazolt Tóthra hosszabb kihagyás vár, miután a Mosonmagyaróvár elleni második edzőmeccsen részleges oldalszalag-szakadást és meniscus-szakadást szenvedett.

Az ÉRD és a Siófok az elmúlt években izgalmakkal teli, kiélezett mérkőzéseket vívott egymással, amelynek köszönhetően a felek egymás elleni mérlege is a Pest megyeieknek kedvez (18 érdi, 9 siófoki győzelem), de a jelenlegi erőviszonyok alapján vaskos meglepetés lenne a vendégek pontszerzése, akiknek a jövő szerdai, Boglári Akadémia-SZISE elleni hazai mérkőzése sokkal fontosabb lesz.

Arról nem is beszélve, hogy Horváth Roland Kopecz Barbarára és Simon Armillára még jódarabig nem számíthat, míg Győrben kisebb sérülés miatt Fekete Bozsana és Zsiborás Luca sem számíthatott – illetve a játékengedélyének problémái miatt Kiss Dorottyára sem.

– A Siófok elég erős ellenfél nekünk, de a héten még van egy-két edzésünk, amikor tudjuk pontosítani a dolgokat, az újonnan tanult elemeket is be tudjuk építeni a játékba és a hibáinkat ki tudjuk javítani, ezáltal erős ellenfelei tudunk lenni a Siófoknak és egy nagyon jó mérkőzést szeretnénk vele játszani. Az utána következő mérkőzésre kell azonban koncentrálni, mert úgy gondolom, ők (Boglári Akadémia-SZISE – a szerk.) az igazi versenytársaink, akiket még jobban meg kell szorongatni. Várjuk a szurkolókat és jó lenne, ha minél többen el tudnának jönni, mert nagyon sok energiát tudnak nekünk adni a pályán – mondta a siófoki és a jövő szerdai mérkőzéssel kapcsolatban Király Réka a klub honlapjának.

– Tisztában vagyunk azzal, milyen erőt képviselő csapat a Siófok, ettől függetlenül azt szeretném látni a lányoktól, hogy továbbra is küzdenek, harcolnak. Szeretném látni azt, hogyan fejlődünk mérkőzésről mérkőzésre, hiszen a következő mérkőzések nagyon fontosak lesznek számunkra és azt szeretnénk, ha pontokat tudnánk szerezni – fogalmazott Horváth Roland.

A szeptember 5-én, 18.15-kor kezdődő Siófok KC–ÉRD mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti! A találkozót Marton Zsófia és Szabó Eszter vezeti.

Női kézilabda NB I, 1. forduló
09.05., 18.15:
 Siófok KC–ÉRD (tv: M4 Sport)

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink