Nagyarányú vereség

NB I-es ifjúsági lányaink 37:20-as vereséget szenvedtek a Fehérvár KC csapata ellen.
 
NB I-es ifjúsági csapatunk a bajnokság 10. fordulójában Reizinger Sára átlövésgóljával szerzett vezetést az FKC ellen, de ellenfelünk előbb hétméteresből egyenlített, majd kétgólos előnyre tett szert. Lízer Dorottya és Bernát Dorina révén még sikerült egy találatra felzárkóznunk, de a játékrész középső harmadában Lízer Dorottya szerezte egyetlen találatunkat, hat hazai gól ellenében (10:4). Ezt követően ugyan Németh Patrícia és Reizinger Sára is átlövésből talált a kapuba, míg Lozsi Erna szélről volt eredményes, védekezésben továbbra sem tudtuk megállítani a hazai akciókat. A félidő hajrájában tovább nőtt a FKC előnye, a szünetre 20:8-as állásnál vonultak a csapatok. A második játékrész első találatát Plesztovits Alexa szerezte hétméteresből, míg akcióból Bernát Dorina volt eredményes a jobbszélről. Támadásbeli pontatlanságainkat kihasználva a hazai csapat növelte az előnyét, igaz Illés Virág kétszer is utat talált ellenfelünk kapujába (28:12). Középen nem találtuk a rést a fehérvári védelmen, de szélsőink Czirják Orsolya a balszélről, míg Lozsi Erna és Bernát Dorina a jobb oldalról voltak eredményesek. Utolsó találatunkat ugyancsak Bernát Dorina szerezte, majd az utolsó percben Merő Dóra hétméterest hárított a 37:20-as végeredménnyel záruló mérkőzésen.
 
 
 
 
 
Csapatunk szombaton bekapcsolódik a Kupagyőztesek Európa-kupája küzdelmeibe. Ellenfelünket, a ZRK Umag csapatát mutatjuk be.
 
 
A város
 
Umag városa az Isztria északnyugati részén, a szlovén határtól mindössze 10 km-re a tengerparton fekszik. Horvátország legnyugatibb városa közigazgatási, gazdasági és kulturális központ.  Érdekesség, hogy a 12900 fő lakosú város a legkisebb Horvátországban, ahol a férfi, illetve a női kézilabda csapat is az első osztály küzdelmeiben szerepel.
 
 
A csapat
 
A ZRK Umag női kézilabdacsapat a 2014/2015-ös idényben elért Horvát Kupa 4. helyezésével kvalifikálta magát a KEK küzdelmeibe. Ellenfelünknek már a 2. fordulóban pályára kellett lépni, ahol kettős győzelemmel búcsúztatták a svájci LK Zug csapatát. A horvát együttes tavaly is szerepelt a KEK-ben, akkor a 3. forduló jelentette a végállomást, a francia Fleury Loiret-tól elszenvedett vereség miatt. 
 
A tavalyi szezont a klub 55 éves fennállásának legjobb eredményeként a 7. helyen zárta a ZRK Umag, míg az idei bajnokságban jelenleg a 8. helyen áll.
 
A csapat edzőjével Dragan Rajic-cal készítettünk egy rövid interjút, aki Lino Cervar segítőjeként Athénban olimpiai aranyérmet nyert a horvát válogatott másodedzőjeként:
 
 
Gratulálunk a második fordulóban a továbbjutáshoz a Zug ellen. Őket már ismerjük, játszottunk ellenük 2013-ban BL selejtezőben. Komoly fegyvertény, hogy két idegenbeli kettős győzelemmel sikerült kivívni a továbbjutást. Minek köszönhető  a siker?
 
A 2. fordulóban két szoros mérkőzést vívtunk az LK Zug csapatával. Mindkét mérkőzésen a hajrában sikerült megfordítanunk az állást, és sikerült mindkét mérkőzést megnyernünk. Csapatom jobban akarta a továbbjutást, és játszani az ÉRD ellen, mint ellenfelünk, ennek köszönhetjük, hogy kettős győzelemmel sikerült továbbjutnunk. A klub történetében ezeken a mérkőzéseken sikerült először nyernünk a nemzetközi kupaporondon, hiszen tavaly a klub 55 éves fennállásának első két nemzetközi mérkőzésén vereséget szenvedtünk a francia Fleury Loiret csapatától, de ezekből a találkozókból is sokat tanultak a játékosaim.
 
Magyarországon a Podravka Vegeta csapatát jól ismerik a kézilabdát szeretők, de keveset tudunk a bajnokságról. Hogyan szerepelnek ebben a szezonban, mi a célkitűzése a csapatuknak?
 
Természetesen a Podravka Vegeta, az ÉRD-hez hasonlóan profi csapat, míg a mi együttesünk egy amatőr csapat, jóval kisebb költségvetéssel, ahol a játékosok a kézilabda mellett dolgoznak, vagy tanulnak. A ZRK Umag csapata 2008 óta a horvát első osztályú bajnokság tagja, és jelenleg tíz forduló elteltével a 8. helyen állunk a tabellán. A szezon végén szeretnék legalább a 6. helyen végezni, és a Horvát Kupában az utóbbi két esztendőben elszenvedett elődöntős vereség után idén döntőt játszani.
 
Hogyan készülnek az Érd ellen? Jönnek-e szurkolók velük?
 
Megközelítőleg 30 lelkes szurkolónk kísér el minket Érdre, akik remélem két izgalmas mérkőzést láthatnak a remek hangulatú ÉRD Arénában. Nem fogunk feltett kézzel pályára lépni, tudjuk, hogy az ÉRD az esélyesebb, de mindent megteszünk a továbbjutás kiharcolásáért.

Támogatóink

Médiapartnereink