Nagybetűs CSAPAT

Lányaink fantasztikus csapatmunka eredményeként 33:26-os győzelmet arattak a DKKA csapata felett a fergeteges hangulatú ÉRD Arénában.
Csapatunkra a bajnokság 9. fordulójában rangadó várt a Dunaújvárosi Kohász KA együttese ellen, amit lányok mellett szurkolóink is komolyan vettek, és már a bemelegítés perceitől remek hangulatot varázsoltak az arénába. A találkozón Mireya González Álvarez szerzett vezetést együttesünknek, majd Kisfaludy Anett és Barján Bianka is a kapuba talált, de eközben ellenfelünk is tartotta a lépést, sőt vezetést is szereztek a 15. percben. Azonban lányaink Mariama Signaté és Mireya González Álvarez találataival egyenlítettek. A szünetig nem is alakult ki nagyobb különbség a csapatok között, miközben Szabó Laura két büntetőt is higgadtan értékesített, végül a félidő 14:14-es döntetlennel zárult. A térfélcserét követően újfent Mireya González Álvarez szerezte félidei első találatunkat, majd Katarina Krpez Slezak hétméteresből és akcióból is eredményes volt, ami kétgólos vezetést eredményezett. A 46. percben egyenlített ellenfelünk, de zsinórban négy szerzett találattal 26:22-es vezetésre tettünk szert. Csapatunk a játékrész második felében is koncentráltan játszott, és növelte előnyét a mérkőzés hajrájában, amelyen 33:26-os győzelmet arattunk a teltházas ÉRD Arénában. 
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
 
NB I-es utánpótlás csapataink kétszer is pályára léptek a héten, azonban a NEKA és a DKKA ellen sem sikerült a pontszerzés ifjúsági és junior együtteseinknek. ÉRD 1-es serdülő csapatunk a Csepel DSE otthonában szenvedett ötgólos vereséget. 
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei:
 
 
2015. október 27. kedd
 
OSB-F csoport | Csepeli DSE - ÉRD 1 20:15 (9:6)
 
2015. október 30. péntek
 
NB I Ifjúsági | NEKA - ÉRD 45:14 (24:7) 
NB I Junior | NEKA - ÉRD 42:25 (25:13)
 
2015. november 1. vasárnap
 
NB I Ifjúsági | ÉRD - Dunaújvárosi Kohász KA 29:31 (15:12)
NB I Junior | ÉRD - Dunaújvárosi Kohász KA 16:36 (8:20)
 
NB I Felnőtt | ÉRD - Dunaújvárosi Kohász KA 33:26 (14:14) 
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
NB I-es junior csapatunk első félidei rövidzárlata után nem tudott felzárkózni ellenfeléhez, és 34:24-es vereséget szenvedett a bajnokság 6. fordulójában.
 
Az ÉRD Arénában, de vendég csapatként léptek pályára juniorjaink az MTK Budapest ellen. A találkozón a fővárosi együttes szerzett vezetést, de Kertész Ramóna és Földesi Júlia találataival egyenlítettünk. Lízer Melinda a 7. percben harmadik találatunkat szerezte, azonban következő találatunkra hét percet várni kellett. Ellenfelünk zsinórban hétszer talált a kapunkban, majd Lízer Dorottya lövése talált utat a hálóba, megtörve gólcsendünket (11:4). Plesztovits Alexa és Nagy Cintia is remek gólt szerzett, sőt Dohárszky Sára hétméterest hárított, de ellenfelünk így is növelni tudta előnyét (18:6). A 21:8-as félidei állást követően Földesi Júlia volt eredményes kétszer egymás után, majd Illés Virág és Plesztovits Alexa találataival négy gólt szereztünk zsinórban (24:14). Braun Laura Csenge két büntetőt is higgadtan értékesített, közelebb azonban nem kerültünk ellenfelünkhöz. (31:21). Csapatunk így hazai pályán, de mégis vendég csapatként 34:24-es vereséget szenvedett az MTK Budapest ellen.
 
 
 
 
 
NB I-es ifjúsági csapatunk hat gólról felkapaszkodva egyenlített az FTC ellen, végül azonban a hazai csapatnál maradt a két bajnoki pont.
 
NB I-es ifjúsági együttesünk a bajnokság 8. fordulójában, a Népligetben lépett pályára az FTC csapata ellen. A találkozó elején három perc elteltével 5:0-ás előnyre tett szert a hazai csapat, majd Bernát Dorina révén voltunk először eredményesek. Zsigmund Emese ugyan hétméterest hárított, majd Lozsi Erna talált kétszer is a kapuba, azonban egy találattal így is növelte ellenfelünk az előnyét (9:3). Plesztovits Alexa, majd Braun Laura Csenge is higgadtan értékesítette a megítélt büntetőket, majd balszélsőnk akcióból is eredményes volt két ízben. Védekezésben megtaláltuk a hazai támadások ellenszerét, így öt percig érintetlen maradt a kapunk, melynek köszönhetően két találatra felzárkóztunk (11:9). A szünetre azonban a fővárosi zöld-fehérek 17:12-es előnyre tettek szert, és ugyan a fordulást követően a hazaiak kétszer is eredményesek voltak, Plesztovits Alexa és Bernát Dorina akciógólja mellett, Braun Laura Csenge négy hétméterest is értékesített, újfent szorossá téve az összecsapást (19:18). Ezt követően fej-fej mellett haladtak az együttesek, lányainknak azonban a vezetést nem sikerült átvenniük (22:22). Az utolsó öt percre fordulva a hazaiak három góllal meglógtak, és ugyan Braun Laura Csenge és Lozsi Erna találataival egy gólra felzárkóztunk az utolsó percben, a pontszerzés azonban nem sikerült (27:25).
 
 
 
 
 
NB I-es ifjúsági csapatunk szoros első félidő után 31:22-es győzelmet aratott a Siófok KC csapata ellen.
 
NB I-es ifjúsági együttesünk a bajnokság 11. fordulójában a Siófok KC csapatát látta vendégül az ÉRD Arénában. A mérkőzés elején a vendégcsapat kétgólos előnyre tett szert, miközben Merő Dóra két siófoki hétméterest is hárított, majd a 8. percben Plesztovits Alexa megszerezte első találatunkat a mérkőzésen. Reizinger Sára, majd Lozsi Erna góljaival, illetve Plesztovits Alexa értékesített büntetőjével egyenlítettünk, 4:4-es állás után azonban öt vendég találat következett (4:9). Ezt követően hét percig nem kapott gólt csapatunk, míg támadásban kijátszott figurák végén találtunk a kapuba, így Czirják Orsolya találatával 9:9-nél utolértük ellenfelünket. Plesztovits Alexa újabb értékesített hétméteresével 11:10-re már lányaink vezettek, a szünetre azonban döntetlen állásnál vonultak a csapatok (12:12). A fordulást követően is beállónk volt eredményes, előbb akcióból, majd pedig a büntetővonalról. Ellenfelünk ugyan fordítani tudott, de Reizinger Sára és Plesztovits Alexa két-két góljával visszavettük a vezetést (18:15). A vendégcsapat összeálló védekezésünknek, és Merő Dóra védéseinek köszönhetően a balatonpartiak tizennégy perc alatt egyszer vették csak be kapunkat, így a 48. percre hétgólosra növeltük előnyünket (23:16). Braun Laura Csenge felkanyarodás után átlövésből, majd a balszélről is eredményes volt, míg Plesztovits Alexa a nyolcadik büntetőjét is értékesítette a mérkőzésen. A végeredményt Braun Laura Csenge állította be a 31:22-es győzelemmel záruló összecsapáson. Gratulálunk!
 
 
 
 
 
Csapatunk a Kupagyőztesek Európa-kupája 3. fordulójának második mérkőzésén is győzelmet aratott a ZRK Umag együttese ellen, így kettős győzelemmel 67:42-es gólaránnyal jutott a KEK legjobb 16 együttese közé
 
A szombati 3. forduló első mérkőzését követően ma már a visszavágóra került sor az ÉRD Arénában. A találkozón Yulia Khavronina szerezte első találatunkat, majd Barján Bianka duplázta meg az előnyünket a 2. percben. Hosszas vendég támadás végén Kisfaludy Anett és Mariama Signaté közösen sáncolta az umagi próbálkozást, melyet követően Barján Bianka átlövésből talált a kapuba. Hosszú horvát támadások után gyorsan eladott labdáink miatt ellenfelünk fordítani tudott, majd Yulia Khavronina átadását Kisfaludy Anett váltotta gólra, kiegyenlítve az állást. Majd beállónk egy kipattanó labdát begyűjtve előnyhöz juttatta csapatunkat, ezután pedig Barján Bianka szerzett labdát, és ziccerben nem hibázott (8:6). Janurik Kinga védését követően Mireya González Álvarez egy indulócsellel járt túl embere eszén, és talált a kapuba, majd Szabó Laura a saját maga által kiharcolt hétméterest értékesítette. Az első játékrész hajrájában támadásban ugyan ziccereket alakítottunk ki, de a helyzeteket nem tudtuk góllal befejezni a 10:8-as eredménnyel záruló első félidőben.
A fordulást követően Klivinyi Kinga és Kisfaludy Anett együttes erővel szerzett labdát, melyet követően Takács Kitti szerzett indításgólt. A szünetben Janurik Kingát váltó Győri Barbara védéssel mutatkozott be a második játékrészben, majd Szabó Laura újabb büntetőt értékesített higgadtan. Yulia Khavronina átlövésből kétszer is eredményes volt, míg a Győri Barbara védésével induló támadás végén orosz jobbátlövőnk átadásából Kisfaludy Anett találatával 19:14 volt az állás. Védekezésben szerzett labdákból gyors támadásokat vezetve, előbb Klivinyi Kinga talált a kapuba, majd Kisfaludy Anett remek labdáját Gulyás Vanda váltotta gólra. Vajda Luca első nemzetközi porondon szerzett gólja a tízgólos vezetésünket jelentette, majd Gulyás Vanda újabb bejátszás után talált a kapuba. Győri Barbara védése után Takács Kitti találatával 29:17-es állásnál fordultunk az utolsó öt percre. Bernát Dorina előbb a jobbszélről szerzett gólt, majd adott remek labdát a beállóban Gulyás Vandának, aki ezzel a góllal állította be a 31:18-as végeredményt. Csapatunk így kettős győzelemmel, 67:42-es gólaránnyal jutott a legjobb tizenhat együttes közé. mely forduló párharcainak sorsolása kedden lesz Bécsben.
 
 
NB I/B-s felnőtt csapatunk a bajnokság 17. fordulójában 31:22-es vereséget szenvedett a tabella első helyén álló Szekszárdi FGKC együttesétől.
 
NB I/B-s felnőtt csapatunk számára nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek a bajnokságot vezető Szekszárdi Fekete Gólyák KC elleni találkozó. A mérkőzés 5. percében Bíró Eszter szerezte meg együttesünk első találatát büntetőből, azonban ezt megelőzően ellenfelünk már kétszer is kapunkba talált. Lozsi Erna jobbszélről lőtt a kapuba, majd a hazai csapat zsinórban három gólt szerezve 6:2-es előnyre tett szert. Ezt követően ellenfelünk négy percig nem szerzett akciógólt, míg lányaink háromszor is túljártak a kapus eszén, két találatra csökkentve hátrányunkat. Közelebb azonban nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz, sőt tizenhét perc játék után 10:5 állt az eredményjelzőn. Vajda Luca, illetve Lízer Dorottya találataival tartottuk a lépést riválisunkkal, de a játékrész hajrájában a hazai csapat könyörtelenül kihasználta hibáinkat, 19:11-re alakítva a félidei állást. A fordulást követően Vajda Luca szerezte egymást követő három találatunkat, amellyel közelebb kerültünk a Szekszárdhoz, miközben Merő Dóra büntetőt hárított. Jól záró védelmünknek köszönhetően a játékrész 16. percében szerezte ellenfelünk második akciógólját a félidőben, öt találatnál kevesebbre azonban így sem tudtunk zárkózni (21:16). Bíró Eszter hiába értékesített két hétméterest is, a hazai csapat védőfalát akcióból nem tudtuk góllal végződő támadással átjátszani. Zsigmund Emese védett büntetője ellenére tízgólosra nőtt hátrányunk a találkozó hajrájára, amiből egy találatot sikerült végül ledolgoznunk a 31:22-re végződő összecsapáson.
 
 
 
 
 
NB I/B-s felnőtt csapatunk a bajnokság 23. fordulójában 41:21-es vereséget szenvedett az Audi Aréna Győrben.
 
A hét utolsó napján NB I/B-s felnőtt együttesünk a Győri Audi ETO KC II otthonában lépett pályára. Lányaink nem kezdték jól a mérkőzést, hiszen három hazai találatot követően Plesztovits Alexa beállóból szerezte első találatunkat. Merő Dóra hárított hétméteresével, valamint Lozsi Erna góljával az 5. percben egy gólra felzárkóztunk (4:3). Az egyenlítés azonban nem sikerült, sőt hét perccel később ellenfelünk már hat góllal vezetett (10:4). Bíró Eszter és Lízer Dorottya hiába szerzett szép gólokat betörések végén, és Reizinger Sára kilenc méterről átlövésből, ellenfelünknek minden találatunkra volt válasza, így nem csökkent a hátrányunk. A játékrész hajrájában ellenfelünk ötször is eredményes volt, míg csapatunk Plesztovits Alexa révén egy gólt jegyzett, így a szünetre 22:11-re alakult az állás. A fordulást követően ismételten Plesztovits Alexa talált a kapuba, ezúttal büntetőből, míg a túloldalon Merő Dóra újabb hazai hétméterest hárított, de a hazai csapat így is öt góllal növelni tudta az előnyét (29:13). Bernát Dorina és Plesztovits Alexa felváltva szerezte góljainkat, majd Merő Dóra már a harmadik győri büntetőt hárította, így két találatot ledolgoztunk a hátrányunkból (33:19). Végül a találkozó hajrája is a hazai csapatnak sikerült jobban, hiszen nyolcszor voltak eredményesek, míg lányaink Plesztovits Alexa és Kertész Ramóna révén két találatot szereztek a 41:21-es végeredménnyel záruló összecsapás utolsó tíz percében.
 
 
 
Csapatunk a K&H női kézilabda liga elődöntőjének visszavágóján 24:27-es vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC együttese ellen, így az egymást követő ötödik szezonban is a bronzérem megszerzéséért lépünk pályára. NB I/B-s felnőtt együttesünk a bajnokság utolsó fordulójában Kozármislenyben tudott nyerni, junior csapatunknak sajnos nem sikerült a pontszerzés.
A K&H női kézilabda liga elődöntőjének második mérkőzését jól kezdte csapatunk, hiszen nyolc perc elteltével 6:1-re vezettek lányaink a Győri Audi ETO KC együttese ellen. Jól záró védelmünknek és Janurik Kinga védéseinek köszönhetően a vendégcsapat a 9. percben szerezte második találatát. Lányaink lerohanásból és felállt fal ellen is többször eredményesek voltak, így a játékrész utolsó nyolc percére négygólos előnnyel érkeztünk (10:6). A hajrában ellenfelünk egy találatra csökkentette hátrányát, de Yulia Khavronina időntúli szabaddobásgóljával a szünetre 14:12-es vezetéssel vonulhattunk. A fordulást követően első támadásunkból Andjela Bulatovic góljával növeltük előnyünket, azonban két perccel később már 15:15 állt az eredményjelzőn. A 35. percben vette át a Győri Audi ETO KC a vezetést, melyet már ki sem adott a kezéből, hiába tettek meg lányaink mindent a győzelemért. Mariama Signaté átlövésből, míg Fekete Bozsana indítás végén talált a kapuba a mérkőzés hajrájában, de a mérkőzést a Győri Audi ETO KC nyerte (24:27), így 69:50-es összesítéssel ellenfelünk jutott a bajnokság döntőjébe. Csapatunk ellenfele a bajnoki bronzpárharcban a DVSC-TVP együttese lesz. 
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I-es ifjúsági csapatunk a 9-13. helyért vívott rájátszás küzdelmeiben kilenc góllal nyert a Siófok KC együttese ellen. NB I/B-s csapataink a bajnokság utolsó fordulójában Kozármislenyben léptek pályára. Felnőtt csapatunk hatgólos győzelmet aratott, de junior együttesünk nem bírt ellenfelével. A serdülő bajnokság F-csoportjában az 5-11. helyért játszó csapatunk nem bírt a DKKA II együttesével. Gratulálunk a győzelmekhez!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. május 12., csütörtök
 
OSB F alsóház 5-11. helyért | Dunaújvárosi KKA II - ÉRD 1 26:15 (12:8)
 
NB I Ifjúsági rájátszás 9-13. helyért | ÉRD - Siófok KC 27:16 (15:6)
 
NB I Felnőtt rájátszás elődöntő | ÉRD - Győri Audi ETO KC 24:27 (14:12)
 
2016. május 14., szombat
 
NB I/B Felnőtt | Kozármisleny SE - Haladás-ÉRD II 21:27 (15:13)
NB I/B Junior | Kozármisleny SE - Haladás-ÉRD II 26:19 (11:8)
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

ÉRD - Budaörs 34:23 (16:10)

2016/2017 K&H női kézilabda liga 8. forduló

2016.11.15. 18:00

 
 

Támogatóink

Médiapartnereink