Négy között a Magyar Kupában

Csapatunk a Haladás VSE elleni 32:21-es győzelmével története során először bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.
 
Csapatunk a Magyar Kupa negyeddöntőjében Szombathelyre utazott, ahol a Haladás VSE csapata volt az ellenfelünk. A tét a Magyar Kupa négyes döntője volt. A találkozó egy Janurik Kinga védéssel kezdődött, a találkozó első gólját viszont a hazai csapat szerezte. Katarina Krpez előbb hétméteresből egyenlített, majd egy remek indítást váltott gólra, amivel már nálunk volt az előny, és ez a találkozó során már nem változott. Hatosfalas védekezésünk jól zárt, azonban a mérkőzés első harmadában támadásbefejezéseinkbe hiba csúszott, így a 10. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (3:3). Ezt követően azonban emberhátrányban három gólt lőttünk, míg ellenfelünk hét percig nem talált a kapunkba. A hazai csapat technikai hibáit kihasználva, gyors lerohanásgólokat szerezve a 20. percben nyolc góllal vezettünk (4:12). A hazaiaknak hétméteresből sem sikerült csökkenteniük a hátrányukat, így a szünetre is nyolcgólos előnnyel vonulhattak lányaink. A 9:17-es félidei állást Pálos-Bognár Barbara átlövésgólja állította be.
 
 
A második játékrész elején ugyan a hazai csapat faragott a hátrányából, de előbb Sara Vukcevic váltott gólra egy bejátszást, majd Schatzl Nadine talált kétszer a kapuba, visszaállítva a félidei különbséget (12:20). A kapuban Janurik Kingát váltó Oguntoye Viktória remek indításokkal szolgálta ki társait, melyek közül egyet a szintén a második félidőben pályára lépő Ekaterina Kostiukova váltott gólra. Schatzl Nadine biztos kézzel értékesített egy hétméterest, míg a helyére beálló Takács Kitti lerohanás végén talált a kapuba (16:25). Az utolsó negyedórában Nick Viktória is szerepet kapott védekezésben. A találkozó utolsó tíz percére Sara Vukcevic balkezes góljával fordultunk (19:27). Ellenfelünk két hétméteres góllal közelebb lopódzott, de a mérkőzés utolsó öt percében csak lányaink szereztek gólt. Katarina Krpez hétméteresével, és Ekaterina Kostiukova dudaszó pillanata előtti találatával 32:21-re megnyertük a találkozót, és elsőként kvalifikáltuk magunkat a Magyar Kupa négyes döntőjébe.
 
 
A Magyar Kézilabda Szövetség Fellebbviteli Bizottságának 2015. január 28-án hozott határozatának értelmében Kovács Anna egy mérkőzéstől való eltiltásának végrehajtását 3 hónapra felfüggeszti. 
 
A 2015.01.18-án történt szabálytalanságról készült videót itt lehet megtekinteni.
 
MKSZ Etikai és Fegyelmi Albizottságának határozata - elsőfok (2015.01.20.)
 
  
  
MKSZ Fellebbviteli Bizottságának határozata - másodfok (2015.01.28.)
 
 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink