Nem bírtunk a Dunaújvárossal

A bajnokság 7. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA volt az ellenfelünk. Szorosabb első félidő után a második játékrész elején nagyobb előnyre tettek szert a vendégek, amit már nem sikerült ledolgoznunk, így hatgólos vereséget szenvedtünk.
A háromhetes bajnoki szünet után igazi rangadóval folytatódott a bajnokság. A mérkőzés elején felváltva születtek a gólok (2:2), a 14. percre azonban háromgólos előnyre tett szert a Dunaújvárosi Kohász KA. A 20. percben már ötgólos volt a hátrányunk (4:9), de ezt követően nem kaptunk gólt a félidőben, így sikerült 6:9-re felzárkóznunk. A második játékrész elején Katarina Krpez gólja után már csak két gól volt a vendégek előnye, de 2 percen belül három dunaújvárosi találat is született, így visszaállt az ötgólos különbség (7:12). A második félidőben nem sikerült csökkentenünk a hátrányunkat és hatgólos vereséget szendvedtünk (18:24).   
ÉRD NBI góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól O - Otthon I - Idegenben 2P - Kétperces büntetés 
 
 
 
Szombaton NB I-es utánpótlás csapataink a Dunaújvárosi Kohász KA-t fogadták. Ifjúsági csapatunk a mérkőzés elején még vezetett, de végül 24:35-ös vereséget szenvedett. Junior együttesünk az első félidő végén még ötgólos hátrányban volt, de sikerült felzárkóznunk és az 55. percben már döntetlen volt az állás. A hajrát azonban a vendégek bírták jobban, így kétgólos vereséget szenvedtünk (28:30).
 
NB II-es csapataink a Dunaújvárosi AC ellenfelei voltak. Mindkét csapatunk győzelemnek örülhetett. Juniorjaink nyolc góllal nyertek, míg felnőtt csapatunk egygólos győzelmet aratott, megőrizve 100%-os mérlegét, és első helyét a tabellán. BP. I. osztályban szereplő csapatunk szoros első félidő után 12 gólos győzelemnek örülhetett a Híd Unió SE ellen, és továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot.
 
 
Az elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2014. október 22. szerda
 
NB I Felnőtt | ÉRD - Dunaújvárosi Kohász KA 18:24 (6:9)
 
2014. október 25. szombat
 
NB II Felnőtt | Dunaújvárosi AC - ÉRD II 22:23 (11:11)
NB II Junior | Dunaújvárosi AC - ÉRD II 18:26 (9:19)
 
NB I Ifjúsági | ÉRD - Dunaújvárosi Kohász KA 24:35 (12:19)
NB I Junior | ÉRD - Dunaújvárosi Kohász KA 28:30 (12:17)
 
2014. október 26. vasárnap
 
BP. I. o. Női | Híd Unió SE - ÉRD III 24:36 (12:14)
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Bár hat góllal vezettünk a szünetben, a végjátékban elbuktuk a találkozót.
 
A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata a bajnokságban csak az ifjúsági korosztályban szerepel tizenharmadik csapatként a lányoknál, így ezt a találkozót hétközi időpontban játszották le a csapatok. Feszült első félidőt játszottak a csapatok, az első negyedórában nem is került egyik csapat sem előnybe, szoros volt az eredmény. A játékrész záró harmadában nekünk sikerült ellépni, záporoztak az ÉRD találatok. Az utolsó időntúli szabaddobásból esett, 17:11-el fordultunk.
A NEKA 5:1-es zavaró védekezése valóban megzavarta a mieinket, labdaeladásokból és indításokból kapaszkodott az ellenfél. Olyannyira, hogy 10 perc alatt eltüntette a félidei hátrányát, 18:18-nál egyenlítettek. A vezetést viszont sokáig mindig vissza tudta szerezni az ÉRD, így a NEKA-n volt nagyobb nyomás. Négy perccel a vége előtt 25:24-re vezettünk, az utolsó három gólt azonban a vendégek lőtték, amivel elvitték a pontokat Érdről. 
 
Az első félidő közepén a vezetést is sikerült átvenni, de a Győr kihasználta a hibáinkat. Egy súlycsoportban volt a két csapat, a hullámvölgyeinket viszont nem bírtuk el.
Jó játékkal, Takács Kitti vezérletével, a 12. percben 7-6-ra vezetett az érdi junior. A félidő közepén hét perces rövidzárlat jött, amiből 8-13-ra fordított a Győr. A nagy iram mellett, sok hiba és pontatlanság volt mindkét csapat játékában.
A rohanás folytatódott a szünet után is, támadásban sikerült pontosabbá válni, csak a büntetőket nem lőttük jó százalékkal. Nagyot küzdve sikerült a félidő közepén többször is négy gólig zárkózni, a kiállításaink, a győri gyorsindulás gólok azonban eldöntötték a találkozót. A vendégek ebben a félidőben is produkáltak egy 5-0-s időszakot, amivel 23-32-re léptek meg. Az utolsó hat gólból ötöt a győriek lőttek, 40-29-re nyerve a mérkőzést.

Támogatóink

Médiapartnereink