Nem bírtunk a Siófokkal

Ifjúsági csapatunk a bajnokság első fordulójában 47:18-as vereséget szenvedett a Siófok KC korosztályos csapatától. 
 
A szezon első mérkőzése nem kezdődött jól ifjúsági együttesünk számára, hiszen a hazai pályán szereplő Siófok KC 3:0-ás előnyre tett szert a találkozó elején. Az 5. percben előbb Csamangó Dorina beállóból, majd Landi Gabriella átlövésből vette be a siófoki kaput, mellyel 3:2-re alakult az állás. Az egyenlítés azonban nem sikerült, sőt ellenfelünk hatgólos előnyre tett szert az első negyedóra végére (10:4). Király Réka előbb egy büntetőt értékesített, majd a jobbszélről is eredményes volt, de így is 15:8 állt az eredményjelzőn 22 perc elteltével. A 22:12-es félidei állást követően Kóka Mariann egy, és Király Réka két góljával faragtunk hátrányunkból, de kilenc találatnál közelebb nem tudtunk kerülni a hazai csapathoz. A 41. percben 27:17-es állást követően tizenhat percig gólképtelenek maradtunk, míg ellenfelünk hibáinkat kihasználva felállt fal ellen és lerohanásból is eredményes volt (43:17). Az 55. percben Merő Dóra büntetőt hárított, míg a találkozón utolsó találatunkat Landi Gabriella szerezte átlövésből (47:18).
 
 
 

Pest Megye Önkormányzata felnőtt korosztályban együttesünket választotta az év legjobb csapatának. Klubunk öt játékosa: Janurik Kinga, Kisfaludy Anett, Klivinyi Kinga, Katarina Krpez Slezak és Mireya González Álvarez továbbjutottak válogatottjaikkal a svédországi Európa-bajnokságon, és a középdöntőben folytathatják a kontinenstornát. 

Pest Megye Önkormányzata a 2016-os év legjobb Pest megyei csapatának  NB I-es felnőtt együttesünket választotta. A Megyeháza dísztermében tartott eseményen Szabó Istvántól, a Pest megyei közgyűlés elnökétől és Bácsi Pétertől, olimpiai 5. helyezett kötöttfogású birkózótól Tekauer Norbert és Takács Kitti vette át a díjat.
 
 
A magyar, a szerb, és a spanyol nemzeti válogatott játékosainkkal a soraiban sikerrel vette a női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörét, és továbbjutott a középdöntőbe. A magyar válogatottat a Montenegró ellen megvívott mérkőzésen Janurik Kinga 59%-os védési hatékonysággal segítette a továbbjutáshoz. Klivinyi Kinga nyolc, Kisfaludy Anett pedig öt gólt szerzett a csoportmérkőzések során. Mireya González Álvarez hatszor volt eredményes négy találkozón, míg Katarina Krpez Slezak 20 találattal a szerb válogatott legeredményesebb játékosa. 
 
 
Kiemelt serdülő bajnokságban szereplő csapatunk nem bírt az Alba Fehérvár KC együttesével, míg az országos serdülő bajnokságban ÉRD 2-es lányaink a Szigetszentmiklósi NKSE ellen szenvedtek vereséget. U10-es csapatunk egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a hétvégét, Bp. I. osztályban szereplő együttesünk a Gödöllői KC ellen nem szerzett pontot.
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. december 10., szombat
 
Kisiskolás bajnokság LU10 | Szigetszentmiklós NKSE II - ÉRD 8:14
Kisiskolás bajnokság LU10 | ÉRD - Szigetszentmiklós NKSE 10:16
 
KSB leány | ÉRD - Alba Fehérvár KC 15:30 (8:14)
 
2016. december 11., vasárnap
 
OSB leány | Szigetszentmiklós NKSE - ÉRD 2 22:16 (11:4)
 
Budapest Női felnőtt | Gödöllői KC - ÉRD II 24:19 (11:10)
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink