Nem jutottunk be a négyes döntőbe

Csapatunk a Magyar Kupa negyeddöntőjében 22:21-es vereséget szenvedett a DVSC-TVP otthonában, így nem jutottunk be a sorozat négyes döntőjébe. 
 
A találkozót ellenfelünk kezdte jobban, Klivinyi Kinga betörésből szerzett találatával szemben a DVSC négyszer volt eredményes (4:1). Zeljana Stojak többször is remekül védte a hazaiak próbálkozását, így az első tíz perc végére Kiss Nikolett átlövésgóljával és Katarina Krpez Slezak értékesített büntetőjével 4:3-ra zárkóztunk. A félidő közepén háromszor is emberhátrányba kerültünk, ennek ellenére Klivinyi Kinga, Kiss Nikolett és Mireya González Álvarez találataival 7:7-nél egyenlítettünk, míg Zeljana Stojak hálóját akcióból tizenkét percig nem tudták bevenni a hazaiak. A hajrában a debreceni gólokra Klivinyi Kinga kétszer, Andjela Bulatovic pedig egyszer válaszolt, így a szünetben 10:10 állt az eredményjelzőn.
 
A fordulás után Klivinyi Kinga átlövésből, Mireya González Álvarez pedig a szaggatottról és büntetőből is a kapuba talált, mellyel a játékrész hatodik percében már nálunk volt az előny (12:13). A hazaiak visszavették a vezetést, de Larissa Araújo, Gulyás Vanda, Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez egymást követve szerezték találatainkat, így az utolsó negyedórára háromgólosra nőtt az előnyünk. A következő debreceni gólra Larissa Araújó válaszolt szélről, de a következő öt minutumban nem voltunk eredményesek, míg ellenfelünk négyszer talált hálónkba (19:18). A mérkőzés hajrájára fordulva Mireya González Álvarez előbb akcióból, majd hétméteresből egyenlített, Barján Bianka talpról szerzett találatával pedig ismét vezettünk az 54. percben. Az utolsó percekben két büntetővel fordított a DVSC, melyre már nem volt válaszunk, így 22:21-es vereséget szenvedtünk a Magyar Kupa negyeddöntőjében, és így nem jutottunk be a sorozat legjobb négy együttese közé. Lányaink legközelebb négy nap múlva hazai környezetben lépnek pályára a bajnokság küzdelmeiben a Siófok KC ellen. A mérkőzésre jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán! Hajrá ÉRD!
 
Magyar Kupa 6. forduló
Időpont: 
2017. február 15. 19:00

22

(10)

Kiállítás: 2 perc

7 méteres 5/5

Vezetőedző
TISELJ Anton

1
3
1
2
2
2
5
5 (5)
1
ÉRD
6
Katarina Krpež-Šlezák 1 (1)
1
1
1
6 (2)
2
3

21

(10)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 3/3

Vezetőedző
SZABÓ Edina

Helyszín: 
Hódos Imre Sportcsarnok
Játékvezetők: Hucker Róbert, Andorka Miklós

Támogatóink

Médiapartnereink