Nem sikerült a továbbjutás

Együttesünk az EHF-Kupa csoportkörének záró találkozóján 28:25-ös vereséget szenvedett az SG BBM Bietigheim otthonában, így nem jutottunk be a legjobb nyolc csapat közé. 
 
Lányaink a csoportkör utolsó mérkőzésén az MHP Arénában léptek pályára, ahol közel 80 érdi és kint élő magyar szurkoló buzdítása idézte fel a hazai hangulatot. A találkozón Mireya González Álvarez jutatta vezetéshez csapatunkat, de ellenfelünk a 4. percben megfordította az állást (2:1). A folytatásban Fekete Bozsana két, Andjela Bulatovic és Katarina Krpez Slezak egy-egy góljának ellenébe egy hazai találat született (5:3). Majd kilenc perc alatt a német listavezető kilencszer volt eredményes, míg együttesünkből Kisfaludy Anett vette be kétszer a kaput (12:7). A félidő utolsó harmadában Larissa Araújo és spanyol jobbátlövőnk is duplázott, de a Bietigheim is ugyanezt tette, így nem változott a különbség a szünetre (16:11). 
 
A második harminc perc elején két átlövőnk, Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez növelték találataink számát, azonban a hazaiak háromszor vették be kapunkat, így 19:13 állt az eredményjelzőn. A következő hat minutum alatt Mariama Signaté kétszer, míg Kisfaludy Anett és Klivinyi Kinga egyszer - egyszer voltak eredményesek, de felváltva születtek a gólok, így nem csökkent hátrányunk (23:17). A játékrész középső szakaszában védekezésünk összeállt, így ellenfelünk egyszer vette be Janurik Kinga kapuját, míg csapatunk Szabó Laura, Larissa Araújo, Mariama Signaté és Kisfaludy Anett góljaival két találatra zárkózott. A hajrában szinte végig emberhátrányban küzdöttünk, így csak tartani tudtuk kétgólos hátrányunkat, majd az utolsó találatot az SG BBM Bietigheim szerezte, mellyel 28:25-ös végeredmény született a csoportkör utolsó fordulójában. Az idei EHF-Kupától búcsúzunk, hat győzelem és négy vereség a mérlege nemzetközi szereplésünknek a 2016/2017-es szezonban.
 
 
EHF-Kupa C csoport 6. forduló. forduló
Időpont: 
2017. február 12. 16:00

28

(16)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 0/0

Vezetőedző
ALBERTSEN Martin Fruelund

SG BBM Bietigheim
5
3
3
9
6
1
1
ÉRD
5
4
Katarina Krpež-Šlezák 1
3
1
1
2
1
4
3

25

(11)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 1/0

Vezetőedző
SZABÓ Edina

Helyszín: 
MHP-Arena Ludwigsburg
Játékvezetők: Christos Mouttas (CYP), Angelos Argyridis (CYP)

Támogatóink

Médiapartnereink