Nem szabad hibázni!

A tabellán hatodik helyezett Fejér megyei alakulat és a harmadik ÉRD számára is fontos összecsapás lesz az egymás elleni ütközet a bajnokság véghajrájához érkezve, hiszen már csak hat találkozó van hátra az idényből, így a minél előkelőbb helyezések elérése érdekében tartani kell a lépést a riválisokkal.

Deli Rita csapata tizenkilenc mérkőzéséből kilencet nyert meg két döntetlen és nyolc vereség mellett, s négy pont a hátránya a nála egy meccsel többet játszó Váchoz képest. Alexandra Nascimentóéknak azonban hátrafelé is kell tekinteniük, miután mögöttük egy ponttal van lemaradva a DVSC, hárommal a Kisvárda.

Az ÉRD jelenleg négypontos előnnyel rendelkezik a Siófokhoz képest a tabella harmadik helyén, azonban amíg a Balaton-partiak a gigászok közül már csak az FTC-vel, az érdiek a Fradi mellett a Győrrel is összecsapnak.

Tehát kijelenthető, hogy mindkét fél számára rendkívül fontos két pontról szól a mérkőzés.

Amióta Alba Fehérvár KC néven működik Deli Rita csapata, a felek ötször találkoztak egymással, ebből négyet az ÉRD, egyet az FKC nyert meg. A névváltozás előtt azonban összesen tizennyolcszor csaptak össze, ebből Szabó Edináék tizenkétszer, a fehérváriak négyszer örülhettek két pontosztozkodás mellett.

Legutóbb, a bajnokság hetedik fordulójában mérték össze tudásukat a csapatok, akkor az ÉRD szoros első húsz perc után lépett meg és győzött 32–26-ra az ÉRD Arénában.

A jobbszélsőknél is óriási csata várható, hiszen a bajnokság legtermékenyebb játékosai is összecsapnak. Az NB I legtöbb gólját a fehérváriak brazil szélsője, Alexandra Nascimento szerezte, de 150 góljától csak eggyel marad el az ÉRD szerb kiválósága, Krpež-Šlezák Katarina, így ebben az összevetésben is komoly presztízscsata lesz.

Az Alba Fehérvár KC–ÉRD mérkőzést az Andorka Miklós, Hucker Róbert játékvezetői páros vezeti. A találkozó április 6-án, 17 órakor kezdődik a Köfém Sportcsarnokban.

K&H női kézilabda liga, 20. forduló
Április 6. 17:00 Alba Fehérvár KC - ÉRD

Támogatóink

Médiapartnereink