Oláhné Balog Tünde: "Nem csak a kézilabdásoknak szól ez a nap."

Először tart kiválasztót az Érd női kézilabdacsapatának utánpótlás szakosztálya. A legfontosabb tudnivalókat Oláhné Balog Tünde, az utánpótlás vezetője osztotta meg velünk.


Oláhné Balog Tünde, ifjúsági csapatunkkal egy győztes mérkőzés után

- Kinek szól egy ilyen kiválasztó nap?

Minden korosztályba várjuk a jelentkezőket. A 2006-os korcsoporttól szeretnénk bővíteni a létszámot. És nem csak a kézilabdásoknak szól ez a nap, akár más sportágból is jelentkezhetnek játékosok, legyen az kosárlabda vagy röplabda. Akik a sulikézi programban részt vesznek, nekik is most itt a lehetőség: ha van kedvük feljebb léphetnek.

Az U14, U15, valamint serdülőben is első osztályban indulnak a csapataink. Várunk mindenkit, aki esetleg más klubnál nem találta meg a számítását, vagy szeretné kipróbálni magát ebben a sportágban. Aki kiválasztásra kerül, vagy akinek megtetszik ez az egész légkör és szeretne csatlakozni, már az idényből hátralévő 2 hónapban is részt vehet az edzéseken.

- Mi lesz a program a kiválasztón?

- Minden korosztályos edzőnk ott lesz. Labdás ügyességfejlesztő gyakorlatokra lehet számítani, akadálypályával, amolyan alapképesség felmérésként, illetve a technikai tudást is néznénk. Korosztályonként más-más feladatokkal készülünk, így kortól függően akár egyéni foglalkozás is szóba jöhet. Valamint, ha elég jelentkező lesz, szeretnénk kisebb csoportokban, 3-3 elleni játékokat is tartani. Nem kifejezetten kézilabda szabályok között, hanem egyfajta szituációs játékként, ahol a logikus gondolkodást tudnánk értékelni. Nem elsősorban a fizikai állapot felmérése a cél, hiszen az ilyen korban bőven fejleszthető.

- És hogy miért válasszák az Érdet a kézilabdázni vágyók?

Abban vagyunk mások az akadémiai rendszernél, hogy itt a gyermeknek nem kell elválnia a családjától, nem kell beköltöznie kollégiumba, maradhat a saját iskolájában a barátai mellett. És akár a környék városaiból érkezve egy kis utazással, ha szeretne magasabb osztályban is játszhat. Továbbá profi sportszakemberek dolgoznak velünk, gyógytornász, masszőr, fizikoterapeuta is segíti a munkánkat.

Április 19-én, kedden várjuk azokat a 2006 és 2014 között született lányokat, akik megismerkednének a kézilabda magasabb szintjével és új élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodnának.

Jelentkezés és információk bővebben itt.

Bármilyen kérdéssel kapcsolatban Oláhné Balog Tünde utánpótlás vezetőnél lehet érdeklődni a +36 20 527 0511-es telefonszámon. 

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink