Pécsi Villő góllal tért vissza sérüléséből

Pécsi Villő a szezon eleji alapozás közepén sérült meg, majd októberben újabb kényszerpihenőre kellett mennie. Fiatal balszélsőnk azóta szerencsésen túl van a rehabilitáción, a legutóbbi két mérkőzésen már pályára is lépett, sőt a Győr ellen sikerült betalálnia is. Vele beszélgettünk.

Minden még tavaly nyáron kezdődött…

Az alapozás második hetében, az edzőtáborban sérültem meg, pont egy felkészülési meccs előtt. Részlegesen elszakadt a belső oldalszalagom. 2,5 hónapot hagytam ki. Nagy lelkesedéssel és örömmel visszaálltam edzeni, majd két hét után az Achilles-ínem is beszakadt. Így sajnos megint egy 2,5-3 hónapos kényszerszünet következett. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egyiket sem kellett műteni. Ezután végeztem a rehabilitációt, most pedig már úgy érzem, hogy jó állapotban vagyok és felkészültem a továbbiakra.

Hogy zajlott így az elmúlt időszak?

A csapat gyógytornászával,Kriván Andrással készültem a visszatérésre. Ő segített mindenben, hogy felerősítsük a térdemet ill. a lábizmokat, hogy a jövőben ne történjen nagyobb probléma. Lelkileg pedig próbáltam pozitívan hozzáállni és erősíteni magamban, hogy minden rendben, nem lesz semmi baj. Az lebegett a szemem előtt, hogy pár hét és ismét pályán lehetek.

Februárban két mérkőzésen is pályára léptél az Érd színeiben, míg kölcsönben a SZISE csapatánál is játszottál. Milyen érzés volt ismét a pályán lenni?

Nagyjából fél év kihagyás után ki voltam éhezve a kézilabdára. Szavakba se tudom önteni mennyire jó érzés volt ismét pályára lépni. Az még egy pluszt hozzáadott, hogy a Győr ellen játszottunk a visszatérő meccsemen, ráadásul még gólt is tudtam lőni. Összességében minden pozitív megtörtént velem ezekben a napokban.

Emellett egyetemre jársz és már játékvezetőként is kipróbáltad magad.

Első évemet kezdtem nappalin a TF edzői szakán. Elég nehéz összeegyeztetni az edzésekkel, de igyekszem ott is megfelelni mindenben.

Kiskorom óta a kézilabdában élek, érdekel az edzősködés is, de nagyon élvezem a játékvezetést is. Jó lehetőségnek tartottam ezt annak idején, amikor elkezdtem.  Más szemszögből is figyelhetem a játékot, nem csak játékosként. Fiataloknak szoktam meccseket fújni (pont most hétvégén is megyek) és bíróként tudjuk még tanítani is őket.

Visszatérve Érdre. Nehéz helyzetben vagytok most a csapattal, hogy látod az előttetek álló időszakot?

Még senki nem adta fel a bajnokságot. Mindenki szeretne bent maradni az NB I-ben és ennek érdekében mindent meg is fogunk tenni. Simics Judittal élvezem a munkát, szerintem lendíteni tudott a csapaton. Sokat tanulunk tőle taktikailag és nagyon jó edzéseket is tart. Bízunk a pozitív folytatásban.

Sérülésmentes évet és sok sikert kívánunk!

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink