Rangadó Dunaújvárosban

A K&H Liga 19. fordulójában fontos mérkőzést játszunk Dunaújvárosban. Szombaton 17 órától visszavágnánk a DKKA-nak az őszi vereségért.

Sok mindent történt az október végi Dunaújváros elleni találkozónk óta. Egy győzelemmel mentünk bele abba a mérkőzésbe, és végül egy végig szoros, fordulatos találkozón szenvedtünk vereséget (26-29). Azóta sikerült több győzelmet is aratnunk.

A DKKA jelenleg a 9. helyen áll a tabellán. Vágó Attila együttese meglepetésre oda-vissza megverte az MTK-t, valamint egy kivétellel (Vasastól 30-28-as vereség), a mögöttük álló csapatok ellen is rendre győztesen hagyták el a pályát, így 14 pontot szerezve eddig az idényben. A csapat házi góllövőlistáját továbbra is Bulath Anita vezeti 97 találattal, amivel a 6. helyen áll az összetettben. Nem sokkal van lemaradva tőle egyébként csapatunk legeredményesebb játékosa Kopecz Barbara, 92-vel (8. hely). A keretet illetően érdekesség, hogy Takács Cecília kölcsönbe épp a Kohásztól érkezett.

Ami a közelmúltat illeti, az újvárosiak bejutottak a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, ahol az elődöntőben a Győri ETO-val találkoznak. A bajnokságban Szalai Babették két héttel ezelőtt majdnem meglepték a Mosonmagyaróvárt, hazai pályán mindössze 1 góllal kaptak ki. Utána a Ferencváros ellen nem volt esélyük, ahogy csapatunknak sem a Győr otthonában, viszont Paróczyék is mutattak biztató jeleket az MTK-val szemben.

Az előjelek alapján ismét egy kiélezett összecsapásra számíthatunk. Az előző szezonban hazai pályán sikerült meglepni a DKKA-t, amely idén nem jött össze. Hátha most idegenben!

K&H női kézilabda liga, 19. forduló
Dunaújvárosi KKA – ÉRD
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
2022. március 26. (szombat) 17:00

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink