Remek csapatmunka, fontos két pont

NB I-es csapataink a hétvégén Fehérvárra látogattak. Felnőtt együttesünk igazi csapatként küzdve 20:25-ös győzelmet aratott.
Lányaink jól kezdték a mérkőzést, hiszen a 4. percben 1:3-as vezetésnek tapsolhattak a mérkőzés egészén remek hangulatot teremtő szurkolóink. A hazai csapatnak sikerült egyenlítenie, de ez nem törte meg a lányok lendületét, és a 11. percben négy gól volt az előnyünk (4:7). Védelmünk remekül zárt, Janurik Kinga pedig bravúrokat mutatott be a kapuban. Mindezt jól mutatja, hogy a hazai csapat az első negyedóra végén szerezte második akciótalálatát a mérkőzésen. A félidő hajrájában két találatra csökkent az előnyünk, de Schatzl Nadine emberhátrányos góljaival, és Katarina Krpez remek találatával a szünetre ötgólos előnnyel vonultunk (9:14). A második játékrészt is jól kezdték lányaink, Sara Vukcevic kétszer volt eredményes beállóból, míg Schatzl Nadine és Katarina Krpez szélről, és lerohanásból is a kapuba talált. Pálos-Bognár Barbara találatával már kilenc góllal vezettünk (11:20), majd kettős emberhátrányba kerültünk, így a hazai csapat három gólt dolgozott le a hátrányából. Védekezésünk továbbra is jól működött, és Kovács Anna góljával hétgólos előnnyel fordultunk az utolsó tíz percre, amiből ötöt meg is őriztünk a mérkőzés végéig (20:25).
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
  
 
Ifjúsági és junior csapatunknak nem sikerült a pontszerzés Fehérváron. Juniorjaink nem tudták ledolgozni a félidőre összeszedett hétgólos hátrányukat, míg ifjúsági csapatunk kiélezett első húsz percet követően a félidő hajrájában nyolc percig nem talált az ellenfél kapujába, és végül 44:22-es vereséget szenvedett. U11-es együttesünk a Százhalombattai VUK SE ellen győzelemnek örülhetett, majd a Váci NKSE ellen végzett 9:9-re. U13-as csapataink két győzelem mellett egy szoros vereséget szenvedtek el a hétvégén.
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2015. január 24. szombat
 
NB I Ifjúsági | Fehérvár KC - ÉRD 44:22 (23:12)
NB I Junior| Fehérvár KC - ÉRD 31:24 (18:11)
 
NB I Felnőtt | Fehérvár KC - ÉRD 20:25 (9:14)
 
 
2015. január 11. vasárnap
 
U11 Leány | Százhalombattai VUK SE - ÉRD 4:24 (2:9)
U11 Leány | ÉRD - Váci NKSE 9:9 (5:4)
 
U13 Leány | ÉRD 1 - Érdi VSE Kézilabda Barátok Köre 21:9 (12:3)
U13 Leány | Dunakeszi Kinizsi USE - ÉRD 2 6:13(4:7)
U13 Leány | Vecsési Sportegyesület - ÉRD 1 21:20 (9:8)
                
 
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Nagyszerű támadójáték és időszakonként kőkemény védekezés, ez volt győzelmünk kulcsa.
 
A mérkőzés elején az ÉRD pontos átlövésekkel és jó bejátszásokkal is megbontotta a vendégek védőfalát. A félidő közepén még fokoztuk a tempót, a Fehérvár megnyitotta védelmét, így nagy helyek nyíltak, amit hatékonyan használtunk ki. Több felzárkózási kísérlete is volt a vendégeknek, de a szünetre sikerült hatgólos előnyt kovácsolni.  
 
A második félidőt is jól kezdte csapatunk, tízgólosra hízott a különbség. 28:18 után azonban megtorpanás következett, ami hat fehérvári gól formájában érkezett. A támadójáték elbizonytalanodása ellenére, a kulcsszituációkból jobban jött ki csapatunk, az emberhátrányokat is elviseltük. A kiharcolt tetemes előny végül elégnek bizonyult, három gólnál közelebb nem tudtak zárkózni a vendégek, így győzelmet ünnepelhettek a fiatalok. Ami egyértelműen kijelenthető, hétről hétre jobban kézilabdázik az ÉRD juniorcsapata.

Támogatóink

Médiapartnereink