Remek védekezés, komoly csapatmunka

Az EHF-Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén szoros első játékrészt követően, a második félidőben mindössze hét gólt kapva, 28:20-as győzelmet arattunk a dán bajnoki listavezető ellen.
 
Történelmi mérkőzésre került sor ma az ÉRD Arénában, hiszen csapatunk először lépett pályára az EHF-Kupa negyeddöntőjében. Ellenfelünk a dán listavezető Team Esbjerg csapata volt. A találkozó első percében Katarina Krpez szerzett vezetést csapatunknak, de a második percre fordulva két gyors gólt szerezve ellenfelünk átvette a vezetést. Ezután hétméteresből Katarina Krpez egyenlített, de támadásban vétett hibáinkat dán ellenfelünk kihasználta, így  a 7. percben 2:4-re vezetett. Pálos-Bognár Barbara passzából Schatzl Nadine szerzett szélről gólt, majd Klivinyi Kinga elhajlásos bombája már az egyenlítést jelentette lányainknak (4:4). A vezetést azonban nem tudtuk átvenni, sőt támadásban eladott labdáinkból gyors indulásokat követően két találattal ellépett a vendég csapat (5:7). Ezt követően védekezésünk összeállt, és több dán próbálkozást is sáncolt védőfalunk. Klivinyi Kinga és Kovács Anna átlövésgóljaival a 21. percre utolértük ellenfelünket. (8:8). Ezt követően fej-fej mellett haladt a két gárda, majd Katarina Krpez újabb értékesített hétméteresével visszavettük a vezetést, amit a mérkőzés végéig ki sem adtunk a kezünkből. Pálos-Bognár Barbara átlövésből, és betörés után is eredményes volt, majd a félidő utolsó találatát Katarina Krpez szerezte, újfent büntetőből (14:13).
 
A térfélcsere után ugyan egyenlített ellenfelünk, de ezt követően zsinórban négyszer találtak lányaink a kapuba. Klivinyi Kinga révén emberhátrányban is gólt szereztünk, míg Janurik Kinga bravúros védéseinek köszönhetően megtartottuk a vezetést. Katarina Krpez, majd Schatzl Nadine biztos kézzel értékesített hétméterese után 18:14-re vezettünk. Majd a 40. percet követően ellenfelünk tizenhat percig nem tudott akciógólt szerezni. Védekezésben áthatolhatatlan falat állítottunk a vendégeink elé, Janurik Kinga eszén pedig képtelenek voltak túljárni a dán játékosok. Lányaink lerohanásból, és felállt fal ellen is eredményesek voltak. Kisfaludy Anett előbb Schatzl Nadine bejátszását váltotta gólra, majd beállósunk hétméterest harcolt ki, amit Katarina Krpez értékesített (25:16). Ekaterina Kostiukova egy kipattanó labdát szedett össze, majd lőtt a kapuba, míg a mérkőzés végeredményet Schatzl Nadine szélső találata állította be (28:20). A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Dániában. Azonban előbb még szerdán a bajnokságban lépnek pályára lányaink, az MTK Budapest csapatát fogadjuk az alapszakasz utolsó fordulójában.
 
 
 
 
Örömmel jelentjük be, hogy Takács Kittivel is meghosszabbította klubunk szerződését, így az előttünk álló szezonban is csapatunk tagja lesz
 
Fiatal balszélsőnk, Takács Kitti tavaly nyáron került fel teljes értékű tagként  felnőtt csapatunkhoz, és ebben a szezonban tehetségével,  szorgalmával és kitartásával  már bizonyíthatott a bajnokság, a Magyar Kupa, valamint az EHF-Kupa küzdelmeiben is. Fiatal játékosunknak klubunk további lehetőséget biztosít a fejlődésre a szerződésének meghosszabbításával. 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink