Remekül szereplő ÉRD játékosok

Válogatott játékosaink jó teljesítményt nyújtottak a nemzeti csapatokban. Korosztályos serdülő együttesünk és a Bp. I. osztályú csapatunk is győzött Csepelen.
A magyar válogatott Szombathelyen készült a decemberi, szerbiai Világbajnokságra. Péntektől vasárnapig felkészülési tornán, a Provident Kupán vett részt nemzeti csapatunk, ahol a második helyet sikerült megszerezni. A csapatban Szekeres Klára és Triscsuk Krisztina is jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, erősítette a válogatottat.
Hétközben hazai pályán győzelemmel kezdett a montenegrói válogatott, vasárnap pedig Portugáliában győzött a 2012-es EB győztes, tagjai közt beállósunkkal, Sara Vukcevic-csel.
Másik légiósunk, Alja Koren is nagyszerű hetet tudhat maga mögött. Szlovénia számára Svédországban kezdődtek meg az EB selejtezők küzdelmei,  ahol az ÉRD jobbszélsője négyszer volt eredményes. Ugyancsak jó teljesítményt nyújtott Koren vasárnap Ljubljana-ban, amikor a szerbek elleni 31:26-os szlovén győzelem alkalmával lőtt öt gólt. Ahogyan a szövetség hivatalos oldalának fogalmazott Koren, egy erősebb ellenféllel szemben meglepetést szerettek volna okozni, sikerült.
Sara Vukcevic Montenegróban és Portugáliában, Alja Koren Svédországban és Szlovéniában lépett pályára.
Serdülő csapatunk második győzelmét szerezte az OSB bajnokságban, szombat délelőtt Csepelen nyertek félidei döntetlen állásról, magabiztos nyolcgólos különbséggel.
A félidőben még kétgólos hátrányban volt, de fordított az Érdi VSE II, így ők is megnyerték soros találkozójukat vasárnap délután.
Szombat délelőtt a Batthyány Tornacsarnokban felkészülési tornát rendezett az ÉRD, az U9 – U8-as korosztályokban négy csapat részvételével. A vezetőedző, Kisgergely Csilla beszámolója alapján, az első mérkőzés a megilletődöttség jegyében telt. Utána a lányok szépen megvalósították az edzésen tanultakat, amivel a másik két mérkőzést magabiztosan nyerték. A két győztes mérkőzésen az első félidőt az U9-esek, míg a második játékrészt az U8-as kislányok játszották. A jelenlévő játékosok közül mindenki lehetőséget kapott, kipróbálhatta magát, megízlelhette a mérkőzések hangulatát.
Vasárnap megkezdődött az U13-asok számára a Pest Megye Bajnokság. Mindhárom mérkőzést sikeresen vették a lányok, az első találkozón nagyarányú győzelmet arattak. A második mérkőzésen először azok kaptak bizalmat, akik eddig kevesebbet játszottak, nehezen indult a mérkőzés, volt úgy hogy az ellenfél vezetett, de végül győzelemmel zártuk ezt a találkozót is. A harmadik mérkőzés is hasonlóan indult, de a lányok fordítottak és szép győzelmet arattak.
Az U10-es és U11-es korosztály vasárnap az Újlak utcában szerepelt meghívásos tornán, az ő mérlegük egy győzelem, két vereség volt. A fejlődésünk szempontjából tanulságos volt a torna, versenykörülmények között mérhette le a csapat, hogy hol tart és miben szükséges fejlődni.
A hét ÉRD mérkőzései
2013. október 26. szombat
OSB Leány E | Csepeli KSE – ÉRD 20:28 (11:11)
2013. október 27. vasárnap
Pest Megye U13 | Dunavarsányi TE - ÉRD 4:21 (1:12)
Pest Megye U13 | ÉRD - DANUKE 21:8 (9:7)
Pest Megye U13 | ÉRD - Vecsés Kombi Express NK 15:12 (10:7)
Budapesti - Női I. osztály | Érdi VSE II. – Testvériség SE 23:18 (8:10)
Hajrá ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink