Rövid időn belül harmadszor a Kohász ellen

Rövid időn belül harmadik helyszínen csap össze a Dunaújvárosi KKA-val az ÉRD. Azonban immár tétre megy a felek mérkőzése a K&H női liga második fordulójában.

Ugyan a 2019/2020-as szezon hazai mérkőzéseinek nagy részét a sportcsarnok korszerűsítése miatt Szekszárdon játssza a Dunaújvárosi KKA, ám az ÉRD elleni ütközetet még az Eszperantó úti létesítményben rendezik meg szeptember 7-én 18 órától.

A két csapat a felkészülés során már kétszer is találkozott egymással, előbb épp Szekszárdon csaptak össze a felek augusztus elején, ahol az ÉRD remek, magabiztos játékkal győzött 25–23-ra.

Ezt követően a IX. Érdi Kupán is játszottak egymás ellen Szabó Edina és György László lányai. A szoros meccset hozó mérkőzésen ismét az ÉRD került ki győztesen, miután egy góllal, 25–24-re nyert. Bő egy hónap leforgása alatt pedig egy harmadik helyszínen, immár Dunaújvárosban is megmérkőznek a felek.

A DKKA győzelemmel kezdte a szezont, az első fordulóban Békéscsabán győzött 29–27-re. Az ÉRD-re jóval erősebb ellenfél várt a nyitókörben, ám az FTC ellen tisztességgel helyt álltak Janurik Kingáék, akik 31–28-ra kaptak ki.

A két csapat eddig huszonöt alkalommal csapott össze egymással, ebből hatszor a DKKA, tizennyolcszor az ÉRD került ki győztesen – egy döntetlen mellett. Igaz, a felek döntetlent hozó rendes játékidő után háromszor is játszottak hosszabbításos találkozót, melyekből mindhárom alkalommal Szabó Edináék kerültek ki győztesen.

A Dunaújváros pályaválasztásával legutóbb 2016 márciusában tartotta otthon a két pontot, akkor is csak nüánszokon múlt a pontszerzés érdi szemszögből, miután 21–20-ra győzött a Kohász.

A szeptember 7-én, 18 órakor kezdődő DKKA–ÉRD mérkőzést Paska Dániel és Vastag Sámuel vezeti.

K&H női kézilabda liga, 2. forduló
09.07., 18.00: 
DKKA–ÉRD
Dunaújváros Városi Sportcsarnok

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink