A rövid válogatott szünet előtt a Fradival játszunk

Pénteken 18 órától a Győr után a másik, BL-ben is érdekelt csapattal mérkőzünk meg. A K&H Liga 16. fordulójában a Ferencváros érkezik az Érd Arénába.

34-26. Ha csak az eredményt nézzük, első ránézésre ősszel sima vereséget szenvedtünk a Ferencvárostól az Elek Gyula Arénában, de ha kicsit továbbmegyünk, érdemes rápillantani a második félidő eredményére. Azt a játékrészt ugyanis sikerült döntetlenre kihozni a sokkal esélyesebb ellenfél otthonában, így igencsak büszkék lehettek magukra a lányok. Az elején összeszedett hátrányt nem lehetett már ledolgozni, de így is kalapemelést érdemelt a csapat.

A zöld-fehérek jelenleg a második helyen állnak a tabellán a Győr mögött. A nagy riválist 32-26-ra legyőzte Elek Gábor együttese, azonban a DVSC (30-30) és a Mosonmagyaróvár (22-22) is pontot tudott rabolni. A Fradi eddig két meccsel kevesebbet játszott, így a vesztett pontok tekintetében egyformán áll a két bajnokesélyes. Minden győzelemre szüksége van tehát a fővárosiaknak.

A vendégek házi góllövőlistája elég kiegyenlített. Klujber Katrin áll az élen 59 találattal (így pont Fekete Bozsana mögé szorul az összetettben), mindössze egy egységgel megelőzve Angela Malesteint és hárommal Emily Bölköt. Utóbbit pedig a héten megválasztották a 2022-es év legjobb női kézilabdázójának Németországban.

A pénteki mérkőzés után rövid szünetre mennek a csapatok, a válogatott vb-selejtezőre való felkészülése miatt. A tavalyi Eb-kerethez képest további két Ferencváros-játékos kapott meghívót Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánytól. Janurik Kinga, Klujber Katrin, Márton Gréta és Szöllősi-Zácsik Szandra mellett Bíró Blanka és Cirjenics-Kovacsics Anikó is ismét a kerettel készülhet a németországi két felkészülési mérkőzésre. Kovács Anett sérülésből lábadozik, így az Eb után nem lehet ott a többiekkel.

K&H női kézilabda liga, 16. forduló
ÉRD – FTC-Rail Cargo Hungaria
Érd Aréna

2023. február 24. (péntek) 18:00

Jegyinformáció az Érd Aréna honlapján.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink