Sima győzelemmel ott vagyunk a következő körben

A Magyar Kupa III. fordulójában az NB I/B-s Pécs együttesével hozott össze bennünket a sorsolás. A Komlón rendezett találkozó mindkét félidejében 19 gólt dobtak a mieink, így végül 38-25-re nyertek és továbbjutottak a következő körbe.

Erősen hiányos kerettel állt ki a Magyar Kupa III. fordulójában csapatunk, de a kezdésen ez egyáltalán nem látszott. Az 5. percben máris 4-1-re vezettünk. A félidő első felében rendre megtaláltuk az utat a pécsiek kapujához, míg hátul a védelem is jól mozgott és Németh Kata remek ütemű hárításai is hozzásegítettek az ötgólos előny kialakításához (5-10). Ekkor elkezdett kicsit akadozni a gépezet, hiszen talán még soha nem játszott ilyen felállásban tétmeccset Simics Judit együttese, és az ellenfél kapusa is védett párat, így máris csak egy volt közte (11-12). A közel négy perces gólcsendünket Panyi Anna szakította meg, így nem engedtük kiegyenlíteni a hazaiakat és a hátralévő időben sikerült ismét visszaállítani a négy gólos különbséget. A szünetben 19-15 volt az állás az Érd javára.

A második játékrészben Imre Szofi érkezett a kapunkba, aki szinte lehúzta a rolót, összességében 13 védést bemutatva, 57(!) százalékkal védett, elöl pedig Dávid-Azari Fruzsina irányításával építettük a sikeres támadásokat. Negyed órával a vége előtt nyolcgólos vezetést harcoltunk ki (20-28), pár perccel később pedig újoncot avattunk. A felnőtt csapatban először lépett pályára a mindössze 18 esztendős Szabó Blanka és az ő góljával már kétszámjegyűre nőtt a differencia (21-31). A továbbjutás ekkorra eldőlt, így már csak a végeredmény volt a kérdés. Végül 38-25-re nyertek a mieink, így továbbjutottak a Magyar Kupa IV. fordulójába.
 

Magyar Kupa, III. forduló

PTE PEAC-SIPO – ÉRD  25-38 (15-19)
Komló, Sportközpont

ÉRD: Németh – Dávid-Azari 12 (2), Gerencsér 1, Landi 2, Panyi 6, Kiss Zs. 2,  Braun.

Csere: Imre (kapus), Szakály 7, Horváth 2, Bánhidi 3, Szabó B. 3 (1).
 

Köszönjük szurkolóinknak, hogy most is vállalták a hosszú túrát!

Hajrá Érd!

Fotó: Mindenkor Is Érdi Női Kézilabda

Támogatóink

Médiapartnereink