A szezon utolsó hazai bajnokija következik

Már csak két mérkőzésünk van hátra a K&H Liga idei szezonjából. Az idényben utoljára lépnek pályára a lányok az Érd Arénában, ahol a Siófokot látjuk vendégül.

Több meghatározó játékos távozásának bejelentése után, (Debreczeni-Klivinyi Kinga Budaörsön, Tamara Mavsar a Krim Ljubljanánál, Such Nelli pedig Vácon folytatja) május elején igaznak bizonyultak a Siófok nehéz helyzetéről szóló hírek. A klub közleményben tudatta, hogy gazdasági nehézségek miatt a keret nagy részével és a szakmai stábbal is szerződést kell bontania.

Mindezek ellenére a csapat kiválóan teljesít tavasszal és mindent megtesz annak érdekében, hogy szépen fejezze be az idényt. Uros Bregar együttese hét mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, legyőzve többek között a dobogóért harcoló Mosonmagyaróvárt és a közvetlen rivális Vácot is. A Balaton-partiak összesen 26 szerzett ponttal az 5. helyen állnak a tabellán.

Január végén öt gólos vereséget szenvedtünk idegenben, de az összecsapás pozitívumaként fel lehetett írni, hogy a második félidőt sikerült megnyernünk. A találkozó legeredményesebb játékosa Dávid-Azari Fruzsina volt, 12 góllal.

A vendégek házi góllövőlistáját Tamara Mavsar vezeti 178 találattal, amivel Kuczora Csenge mögött második helyen áll az összetett listán. E tekintetben Debreczeni-Klivinyi Kinga is három számjegyű értékig jutott, 115-tel.

Az érdi lányok utolsó mérkőzésüket játsszák a szezonban az Érd Arénában, valamint több játékos is egy ideig egészen biztosan utoljára lép pályára narancs-feketében. Búcsúztassuk minél többen a lányokat hazai parketten.

K&H női kézilabda liga, 25. forduló
ÉRD – Siófok KC
Érd Aréna

2023. május 20. (szombat) 18:00

Jegyinformáció: https://erdarena.hu/?p=636

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink