Szoros mérkőzésen maradtunk alul

NB I-es ifjúsági csapatunk az utolsó percekig izgalmas összecsapáson pont nélkül maradt az MTK Budapest együttese ellen.
 
A bajnokság 17. fordulójában ifjúsági együttesünk sorozatban harmadik győzelmünk megszerzéséért lépett pályára. A mérkőzés elején Braun Laura Csenge szerzett vezetést csapatunknak, majd Bernát Dorina lőtt gólt két vendég találatot követően. Zsigmund Emese hárított büntetője után, az ellentámadás végén Lízer Dorottya talpról talált a kapuba, újra előnyhöz juttatva csapatunkat. Braun Laura Csenge újabb balszélről szerzett góljával 5:3-ra vezettünk, ezt azonban öt vendég találat követett, így fordított az MTK. Hiába talált Bernát Dorina és Németh Patrícia is a kapuba, az utolsó tíz percre fordulva 8:13 volt az állás. Ezt követően ellenfelünk hat perc alatt egy találatot szerzett, míg lányaink ötször is eredményes voltak, újra szorossá téve az állást. A szünetbeli 16:17-es állás után Lozsi Erna kétszer is a kapuba talált, a vezetést azonban nem sikerült átvennünk (18:18). A következő tíz perc alatt egyetlen gólt szereztünk Bernát Dorina révén, eközben 19:23-as előnyre tett szert ellenfelünk. Braun Laura Csenge két remek találatot jegyzett balszélről, míg Illés Virág beállóból vette be ellenfelünk kapuját, a különbség ennek ellenére nem csökkent a két csapat között. Az utolsó nyolc percre 23:30-as állásnál érkeztünk, majd lányaink zsinórban ötször is a kapuba találtak, izgalmassá téve az utolsó perceket (28:30). Illés Virág és Németh Patrícia találatai kevésnek bizonyultak az utolsó öt percben, így pont nélkül maradtunk a 30:33-ra végződő mérkőzésen.
 
 
 
 
A Kupagyőztesek Európa-kupája legjobb 16 csapata között a SERCODAK Dalfsen együttese lesz az ellenfelünk.
 
A ma Bécsben tartott sorsoláson kiderült, hogy a holland bajnok SERCODAK Dalfsen csapata lesz az ellenfelünk a KEK nyolcaddöntőjében. A párharc első mérkőzésének hivatalos játéknapja 2016. január 9-10., míg a visszavágóra egy héttel később kerül sor. Ellenfelünk az előző körben a lengyel Vistal Gdynia csapatát búcsúztatta kiélezett párharcban, idegenben lőtt több góllal. Csapatunk 2013-ban ugyancsak a KEK küzdelmeiben már összecsapott a holland együttessel, és akkor két szoros mérkőzésen bizonyultunk jobbnak.
 
A nyolcaddöntők párosítása:
 
SERCODAK Dalfsen (NED) - ÉRD
SC Municipal Craiova (ROU) - RK Krim Mercator (SLO)
Ankara Yenimahalle BSK (TUR) - Zvezda Zvenigorod (RUS)
Vipers Kristiansand (NOR) - MKS Selgros Lublin (POL)
Glassverket (NOR) - Viborg HK A/S (DEN)
Handball Club Lada (RUS) - Ardesen GSK (TUR)
Issy Paris Hand (FRA ) - HC Podravka Vegeta (CRO)
Team Tvis Holstebro (DEN) - Hypo Niederösterreich (AUT)    
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink