Sztankovics Réka: Egy csapatként kiharcoljuk a feljutást

Sztankovics Réka súlyos sérülése miatt sajnos a tavalyi idényben jóval kevesebbet lehetett a pályán, mint amennyit szeretett volna, de sérülése már a múlté és nagyon várj a felkészülés kezdetét. Vele beszélgettünk a szünetben!

Számodra talán nem a legjobban jött a szezon vége, hiszen éppen akkor tértél vissza meccsen is a pályára. Milyen volt újra játszani?

A szezon vége sosem jön rosszkor, hiszen természetesen másképp, mint a többiek, viszont én is elfáradtam. Hosszú szezon volt, majdnem a teljes szezont a rehabilitációm töltötte ki, szóval jól esik feltöltődni testileg, lelkileg. Nagyon jó érzés volt újra pályán lenni. Ugyan még a játékban nem vettem részt, kettő hétméteres erejéig is pályára léphettem. Kicsit izgultam, viszont borzasztóan jó érzés volt, szóval nagyon boldog voltam.

Hogy telik a pihenő időszak?

Nagyon jól telik, sokat lehetek a szeretteimmel, a barátaimmal, ami engem a legjobban feltölt. Ilyenkor jut idő nyaralásra, sportolásra, pihenésre, egyszóval mindenre, ami kikapcsolja és feltölti az embert.

Mennyire várod már a július végi kezdést? Milyen munkát végzel addig?

Elmondhatatlanul várom, nagyon éhezem már az éles meccseket és a téthelyzeteket. A szezon vége után kijár a teljes pihenő, viszont úgy éreztem magam és a rehabilitációm miatt is csak jót tesz, ha a közös edzések befejeztével folytatom egyénileg az edzéseket. Az alapozást megelőző négy hétben viszont még otthon ugyan, de az erőnléti edző által kiadott munkát végezzük, ami megalapozza azt a kemény terhelést, amit a felkészüléskor végzünk majd.

Sérülésed már a múlté?

Egyértelműen igen! Nem is szeretnék gondolni rá. Természetesen szem előtt kell tartanom a lábam, hogy megadjam neki mindazt a plusz munkát, ami megerősíti, viszont nincs bennem félelem vagy aggodalom, teljesen magam mögött hagytam a sérülésemet.

Mit vársz a részben átalakult kerettől és a következő szezontól?

Pozitívan állok a jövő évhez. Jöttek bőven új játékosok, azonban úgy érzem, mindenki vállalni fogja a kellő felelősséget és egy csapatként kiharcoljuk a feljutást. Nem lesz egyszerű, csak úgy, mint az előző szezonban idén is többen pályáznak erre, tehát biztos vagyok benne, hogy a többi feljutni vágyó csapat is meg fog tenni mindent azért, hogy az övék lehessen majd az NB I-es indulás joga.

Még jó pihenést, utána pedig jó munkát kívánunk! Hajrá, Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink