Szünet után, szünet előtt hazai pályán

Több mint 3 hét szünet után ismét pályára lép felnőtt csapatunk a bajnokságban. Csütörtökön 18 órától az Érd Arénában a Kisvárdát fogadjuk.

Második hazai mérkőzésére készül a bajnokságban az Érd. Nehéz sorsolással kezdte az idényt Horváth Roland együttese, amely a NEKA elleni győztes nyitány után a Győrrel, a Mosonmagyaróvárral és a Fradival kellett játsszon. Így a tizenegyedik helyről várjuk a folytatást, de következő ellenfelünk ellen akár előrébb is léphetünk. A Kisvárda négy mérkőzés után szintén 1 győzelemmel és 3 vereséggel áll, egy pozícióval megelőzve csapatunkat.

Bakó Botond lányai már ugyancsak megmérkőztek a Győrrel és az Óvárral. Egyetlen győzelmüket az MTK ellen aratták (32-28), legutóbb pedig meglepetésre hazai pályán kikaptak a Budaörstől 25-24-re. Az előző szezonban egy kevés gólt hozó találkozón egy góllal sikerült jobbnak bizonyulni a Kisvárdánál (18-17). Az a bennmaradás szempontjából egy nagyon fontos győzelem volt és reméljük sikerül csütörtökön is pontokat szerezni.

A válogatott edzőtábora miatt csapatunk együtt készülhetett a következő meccsére, majd az Európa-bajnokság alatt novemberben ismét hosszú szünet következik, így legközelebb decemberben láthatjuk a lányokat az Érd Arénában. Októberben tehát összesen két meccset játszik csapatunk. (Jövő héten a Debrecenhez látogatunk.)

A Kisvárdánál öt játékos kapott meghívót különböző válogatottakhoz: Alekszandra Sztamenics és Kristina Graovác a szerb, Veronika Habánková, Nikoleta Trunkóvá és Simona Szarková pedig a szlovák nemzeti csapat összetartásán vett részt. A vendégek házi góllövőlistáját egy további légiós vezeti: a 22 gólos Akiyama Natsumi, aki összesítésben a 7. helyen áll. A lista élén 38 találattal játékosunk, Kopecz Barbara áll.

K&H női kézilabda liga, 4. forduló
ÉRD – Kisvárda Master Good SE
Érd Aréna
2022. október 13. (csütörtök) 18:00

Jegyinformációk itt olvashatók.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink