A tabella harmadik helyén álló Debrecent fogadjuk

A K&H Liga 18. fordulójában szombaton 18 órától a DVSC érkezik az Érd Arénába. A nemzetközi kupából már kiesett a Debrecen, de a Magyar Kupában negyeddöntős, míg a bajnokságban a harmadik helyen áll, így abszolút esélyese a találkozónak.

 

A Debrecen február végén játszotta utolsó mérkőzését az Európa Ligában. A C-csoportban 8 megszerzett ponttal hármas holtverseny alakult ki, amely végül balszerencsés módon a debreceniek kiesését jelentette. Ezt követően a hazai bajnokságban is rangadó várt Szilágyi Zoltán együttesére. A Mosonmagyaróvár elleni pontosztozkodással Planéta Szimonettáék nagy lépést tettek a bronzérem megszerzése felé.

Eddigi egyetlen márciusi meccsükön sikerült visszavágniuk a Budaörsnek az őszi meglepetés vereségért, így összességében 11 győzelemmel, 2 döntetlennel (a Ferencváros ellen született a másik iksz) és 4 vereséggel a harmadik helyen állnak, 4 ponttal megelőzve a Mosonmagyaróvárt.

A DVSC házi góllövőlistáját az idény elején érkező Töpfner Alexandra vezeti 77 találattal, amely így az összetett 9. helyéhez elég. Nem sokkal van lemaradva tőle Kácsor Gréta (73 gól). A harmadik helyen Planéta Szimonetta áll 59-cel.

A következő idény kerete is már alakul a cívisvárosiaknál. A válogatott beállósa Bordás Réka távozik a csapattól, erre a posztra a 19 éves juniorválogatott Juhász Kata érkezik. Továbbá elhagyja Debrecent a kapus, Anca Giegerich, valamit a brazil világbajnok Mariana Costa is. Az új igazolások között Grosch Vivient, Gabrijela Bartulovicsot és a svéd jobbátlövőt, Elinore Johanssont találhatjuk.

Ősszel a Hódosban 32-24-re nyert a DVSC az érdi lányok ellen. Csapatunk legeredményesebb játékosa Csáki Zsófi volt, 7 góllal.

K&H női kézilabda liga, 18. forduló
ÉRD – DVSC SCHAEFFLER
Érd Aréna

2023. március 18. (szombat) 18:00

Jegyinformáció az Érd Aréna honlapján.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink