Továbbjutás a Magyar Kupában

A Mohács vendégeként kezdte csapatunk idei szereplését a Magyar Kupában. Esélyeshez méltóan indítottuk a találkozót és végig vezetve, 30-20-ra megnyertük az összecsapást, így kiharcolva a továbbjutást a következő körbe.

Gerháth Kincső a 3. percben kezdte a gólgyártást, és bár a következő ellenakcióból még egyenlített a Mohács, de egy 5-0-s futással tíz perc múlva máris 6-1-re vezettek a mieink, sőt negyed óra játék után már hat volt közte (2-8). Németh Kata (aki összességében 47 %-kal védett!) kapuját azért betudták venni a hazaiak is, de közelebb csak minimálisan kerültek. Kellett ehhez egymás után két kiállítás is csapatunknál, és ezt az 5 perces gólcsendünket kihasználva három gólra feljött a vendéglátónk (7-10). A félidőből hátralévő 8 percben rendeztük a sorokat és a szünetre visszaállítottuk a korábbi különbséget. Ekkor 15-9 volt az állás a javunkra.

A folytatásban tovább tudtuk növelni az előnyünket és a 47. percben már kétszámjegyű differencia alakult ki a két együttes között (16-26), ami pár perc alatt 14-re is felduzzadt, 30-16-os vezetést eredményezve. A fennmaradó időben ismét kiállításokkal nehezítettük meg saját dolgunkat, így kozmetikázni tudott az eredményen a Mohács. A győzelem nem forgott veszélyben és végül 30-20-ra tudtak nyerni Simics Judit tanítványai és várhatják a sorsolást a következő körre.


Magyar Kupa, II. forduló

Mohácsi TE 1888 – ÉRD  20-30 (9-15)
Mohács, Városi Sportcsarnok

ÉRD: Németh – Dávid-Azari 2 , Gerháth 7 (1), Kiss Zs. 2, Kellermann 8, Gerencsér 1, Braun 3.

Csere: Imre (kapus), Csiszár-Szekeres 1, Szakály, Bánhidi 1, Landi 1, Háfra 4.

Hajrá Érd!

Fotó: Mindenkor Is Érdi Női Kézilabda

Támogatóink

Médiapartnereink