Újabb esély a pontszerzésre

Zsinórban negyedik mérkőzésén őrizheti meg veretlenségét az ÉRD női kézilabda csapata, amely az NB I 12. körében, február 20-án, szombaton 16 órától a Hungast Szombathelyi KKA vendégeként lép pályára. A mérkőzést az SZKKA YouTube-csatornáján élőben közvetítik, ezt megtalálja az erdmost.hu-n is!

A Hungast Szombathelyi KKA-ÉRD mérkőzést az alábbi linken közvetítik élőben!

Jó előjelekkel vághat neki tizenharmadik bajnoki mérkőzésének az ÉRD női kézilabda csapata. Horváth Rolandék ugyanis legutóbbi három meccsüket megnyerték. Előbb Kisvárdáról, majd Székesfehérvárról is elhozták mind a két pontot, majd otthon búcsúztatták a Békéscsabát a Magyar Kupában.

Kiss-Walfisch Mercédeszék jelenleg négy győzelemmel és nyolc vereséggel a tabella tizedik helyét foglalják el, de ezt úgy, hogy az előttük álló KKC, FKC páros egyaránt két meccsel többet játszott, miközben csak két-két pont az előnye.

Bár a Dunaújváros, vagy az említett két idegenbeli győzelem alkalmával mi is bravúrt kiáltottunk, nem is biztos, hogy ezek a pontszerzések ebbe a kategóriába sorolhatók, hiszen látható, hogy amióta nem törte meg újabb karantén a csapat munkáját, jelentősen léptek előre az érdiek.

Sőt, a szombathelyi pontszerzés sem lehetetlen küldetés, hiszen a Vas megyeiek két győzelemmel és tizenegy vereséggel állnak a tabella utolsó előtti helyén. Marosán György lányai csupán Balatonbogláron és hazai környezetben a Dunaújváros ellen tudtak nyerni, miközben például a Fehérvár is tizenhármat számolt rájuk.

Az sem épp a hazaiak malmára hajtja a vizet, hogy elmúlt tíz meccsükből csupán egyet nyertek meg, a legutóbbi hetet például egyaránt elveszítették.

Az ÉRD egyre egységesebbé váló munkáját a házi góllövőlista is igazolja, bár Kiss-Walfisch Mercédesz győzelmeket jelentő góljaival növelte előnyét és már 59-nél jár, mögötte 54 találattal áll Paróczy Sára, 47-tel Szabó Kitti, de további nyolcan érték már el a tízgólos határt, a sérülése után Kopecz Barbara is egyre jobban játékba lendül, hiszen már ő is tíznél jár.

Bár az SZKKA házi góllövőlistáját vezető Lilia Gorilszka 76 találattal az NB I-es listán is a harmadik helyet  foglalja el, mögötte viszonylag nagy űr tátong, Marija Agbaba 41, Horváth Petra 40 góllal áll a képzeletbeli dobogón.

Természetesen az ÉRD-nek ismét olyan koncentrált védekezés szükséges a pontszerzéshez, mint Fehérváron és olyan támadójáték, mint a Békéscsaba ellen, mert egy olyan együttes ellen, amely többek között Orbán Adriennt, Katarina Tomasevicset, Mayer Szabinát vagy Biljana Bandeliert is a soraiban tudja, nem mehetnek biztosra Horváth Rolandék.

A február 20-án, 16 órakor kezdődő Hungast Szombathelyi KKA-ÉRD mérkőzést Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezetik.

Női kézilabda NB I, 12. forduló, Arena Savaria
02.20., 16.00:
 Hungast Szombathelyi KKA-ÉRD (élőben ide kattintva!)

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint
 

Támogatóink

Médiapartnereink