Újabb kemény meccs jön!

A Siófok elleni kulcsfontosságú győzelem után a DVSC-vel vív rangadót a K&H női kézilabda liga ötödik fordulójában az ÉRD október 9-én, 18 órától.

A tabella harmadik helyén álló DVSC-Schaefflert fogadja az ÉRD Arénában a női kézilabda NB I ötödik körében a negyedik helyezett ÉRD.

Szabó Edina és Köstner Vilmos csapata is túl van már egy bravúron az új szezonban, hiszen Janurik Kingáék a bajnokság végső összevetésében is kulcsfontosságú különbséggel, hat góllal verték a Siófok KC-t múlt szombaton, míg a hajdúságiak a harmadik fordulóban nem kis meglepetésre 30–30-as döntetlent értek el az FTC vendégeként a Népligetben.

Emellett Kovács Annáék a nyitókörben az újonc Szent István SE-t, majd az Alba FKC-t verték. A legutóbbi két fordulóban előbb Vácon, majd hazai pályán a Békéscsaba ellen is nyert a Loki, amely kilenc pontot szerezve egy ponttal előzi meg az érdieket.

A felek eddig 23 alkalommal találkoztak egymással, ezek közül három Magyar Kupa-mérkőzésen mérték össze tudásukat – kétszer az ÉRD, egyszer a DVSC győzött, míg a bajnokság eddigi húsz találkozóján tizennégyszer az érdiek, ötször a hajdúságiak szerezték meg a két pontot egy döntetlen mellett.

A két csapat legutóbb az előző szezon 24. fordulójában találkozott Debrecenben, ahol a hazaiak 34–31-re győztek. Ezt megelőzően viszont legutóbb 2017 februárjában csent el pontokat Kisfaludy Anettéktől a DVSC, amely az ÉRD vendégeként csupán egyszer, még az ÉRD újonc szezonjában, a 2010/2011-es kiírásban tudott nyerni 32–26-ra. Azóta tizenegy hazai mérkőzését nyerte meg az ÉRD a Debrecennel szemben. 

– Nagyon várjuk már a szerdai mérkőzést! Szeretnénk átvinni a szombati mérkőzésről azt az agresszivitást a védekezésbe, illetve azt a bátor játékot és a lendületet, amit a szurkolóktól is kaptunk, hiszen teltház előtt játszottunk – olvasható Kiss Nikolett mérkőzés előtti nyilatkozta a klub honlapján. Míg Jelena Lavko szerint a Debrecen elleni összecsapás hasonlóan nehéz lesz, mint a Siófok elleni.

– Koncentrálnunk kell és erősnek kell maradnunk végig a hatvan perc alatt, akárcsak a Siófok ellen. Legutóbb teltház volt az arénában, nagyon jó volt és sokat segítettek minket a szurkolók! Erőt adtak nekünk amikor gólokat szereztünk és akkor is. amikor védekeztünk! Remélem szerdán is ilyen sokan, vagy még többen jönnek el és segítenek minket, hogy nyerjünk! – fejtette ki a szerb jobbátlövő.

Az október 9-én, 18 órakor kezdődő ÉRD–DVSC-Schaeffler mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezeti.

K&H női kézilabda liga, 5. forduló
10.09., 18.00: 
ÉRD–DVSC-SCHAEFFLER

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint


Egy csapat egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink