Újabb rangadó következik

Kisebb szünet után rangadóval folytatódik felnőtt csapatunk számára a bajnokság. Az NB I/B 12. fordulójában az újonc, de kiválóan teljesítő Esztergomhoz látogatunk.

Az előző szezonban az Esztergom az NB II Északi csoportjának második helyén végzett. Mivel azonban a Siófok nem kapott NB I-es licencet, így a kiesőhelyen végző NEKA maradhatott az élvonalban. Ez pedig azt jelentette, hogy a Komárom-Esztergom vármegyei csapat egy osztállyal feljebb, azaz az NB I/B-ben folytathatta szereplését. Szakmai igazgatóként még korábban csatlakozott a klubhoz Elek Gábor, aki 2008-tól egészen a tavalyi idény végéig irányította a Ferencvárost.

Csiki Renátáék az első meccsüket Szombathelyen játszották és remekül tartották a lépést a sokkal esélyesebb ellenfelükkel szemben, a találkozó végül csak a hajrában dőlt el. A következő fordulókban megmutatta igazi erejét a Vitézek. 10 meccséből mindössze egyet veszített el Elek Gábor együttese, igaz azt meglepetésre a DVSC ellen. Összességében 9 győzelemmel és 2 vereséggel jelenleg a 4. helyen áll az Esztergom, és kettővel kevesebb mérkőzést letudva a Komárom mögé szorul.

A csapat legeredményesebb játékosa Takács Eszter 52 találattal, de mindenképp ki kell emelni a kerekükből a hatalmas NB I-es rutinnal rendelkező Szucsánszki Zitát, vagy a szintén élvonalból érkező Hajtai Vanesszát is.

Nem vár könnyű feladat az érdi lányokra a hazai pályán veretlen ellenfél otthonában.
 

NB I/B, 12. forduló

Esztergomi Vitézek – ÉRD
Esztergom, Suzuki Aréna

2023. december 09. (szombat), 16:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink