Újra a legjobb négy között

A K&H női kézilabda liga negyeddöntőjének visszavágóján fantasztikus közönségünk előtt 34:29-es győzelmet arattunk a Siófok KC együttese ellen, így zsinórban az ötödik szezonban vagyunk a bajnokság legjobb négy csapata között! 
 
A K&H női kézilabda liga negyeddöntőjének visszavágóján kétgólos hátrányban fogadtuk a Siófok gárdáját az ÉRD Arénában. Fantasztikus légkört teremtő szurkolóink előtt remekül kezdtük a mérkőzést, védelmünk jól zárt, melyből gyors ellentámadásokat vezetve Katarina Krpez Slezak és Mariama Signaté találataival 4:0-ás előnyre tettünk szert. Szvetlana Gridnyeva hárított hétméterese ellenére ellenfelünk emberelőnyben két találatra felzárkózott, de két szélsőnk Katarina Krpez Slezak és Fekete Bozsana góljaival kilenc perc játék után ismét négy találat volt az előnyünk. Masszív védőfalunknak és Janurik Kinga védéseinek köszönhetően ellenfelünk a játékrész közepén nem talált a kapunkba, míg lányaink labdaszerzések után lerohanások végén zsinórban öt gólt szereztek (13:4). Ellenfelünk a 20. percben lőtte ötödik gólját a mérkőzésen, majd hét mezőnyjátékossal támadva felzárkózott hat találatra, de közelebb nem engedtük riválisunkat. A játékrész hajrájában Klivinyi Kinga és Mariama Signaté is átlövésből talált a kapuba, így a szünetre 19:12-es előnnyel vonulhattunk.  
 
A fordulást követően szerb jobbszélsőnk, Katarina Krpez Slezak szerezte egymást követő három találatunkat, majd Fekete Bozsana Janurik Kinga indítását váltotta gólra. Válogatott kapusunk ziccerek mellett ezúttal hétméterest is hárított, talpra ugrasztva az amúgy is fergeteges hangulatot teremtő ÉRD Aréna közönségét. A folytatásban Mariama Signaté és Klivinyi Kinga átlövésből, Katarina Krpez Slezak pedig indításból szerzett gólt, tíz találatra növelve az előnyünket a 42. percre (25:15). Ezt követően pontatlanságainkat kihasználva a vendégcsapat három gólt ledolgozott hátrányából, de Mireya González Álvarez labdaszerzésünk után a félpályáról vette be a vészkapussal támadó siófokiak üresen maradt kapuját (27:19). Szabó Laura a büntetővonalról, majd Olivera Vukcevic szélről volt eredményes, mellyel a párharc utolsó nyolc percére kilencgólos előnnyel érkeztünk. Klivinyi Kinga cunderből szerzett gólját követően a közönségünk felállva tapsolta végig az utolsó perceket, amikor minden játékosunk pályára léphetett, hogy tevékenyen vehesse ki részét a sikerből. Csapatunk a párharc visszavágóján aratott 34:29-es sikerének köszönhetően 64:61-es összesített eredménnyel jutott a bajnokság legjobb négy csapata közé. Az elődöntőben a Győri Audi ETO KC együttese lesz az ellenfelünk.  
 

Csapatunk ellenfele a Magyar Kupa 3. fordulójában a Budaörs együttese lesz.

 
A Magyar Kupa 3. fordulójának hivatalos mérkőzésnapja: 2016. november 2. A mérkőzés pontos időpontjáról a két csapat megegyezése után tájékoztatjuk szurkolóinkat.
 
Együttesünk története legjobb eredményét a tavalyi szezonban érte el a kupasorozatban, miután a szigetszentmiklósi négyes döntőben ezüstérmet szerzett csapatunk.
 
Magyar Kupa 2016/2017 párosítások:
 
Budaörs - ÉRD
Kecskeméti NKSE - MTK-Budapest
Vasas SC - Mosonmagyaróvári KC SE
Szekszárdi FGKC - NEKA
Alba Fehérvár KC - Siófok KC
Szeged KKSE - Kisvárdai KC SE
EUbility-Group Békéscsabai ENKSE - DVSC-TVP
Dunaújvárosi Kohász KA - Ipress Center-Vác
 

 

 

Támogatóink

Médiapartnereink