Újra a pályán

Szeptember 26. után lép ismét pályára bajnoki mérkőzésen az ÉRD női kézilabda csapata, amely október 28-án, 18 órától a Dunaújvárosi KKA-t látja vendégül az ÉRD Arénában a K&H liga 13. fordulójában.

Először a szeptember 20-i, FTC-Rail Cargo Hungaria elleni meccse maradt el a fővárosiak koronavírus-érintettsége miatt az ÉRD-nek, amely ezt követően az MTK-val hazai pályán, a Váccal pedig idegenben játszott egy-egy bajnokit.

Az október 10-i, Mosonmagyaróvár elleni mérkőzést megelőző PCR-teszten viszont a klub egyik játékosa – majd később még egy – pozitív koronavírus-tesztet produkált, így a csapat tíznapos karanténba vonult. A protokoll szerint ennek letelte után a nyolcadik naptól lehet mérkőzést játszani, így a Lajta-partiak után a Kisvárda, a Békéscsaba, a Fehérvár és a Szombathely elleni meccsét is elhalasztották Horváth Roland együttesének.

Az új szezonra új alapokra helyezett ÉRD hat mérkőzés után a Boglári Akadémia-SZISE elleni győztes meccs mellett a Győrtől, a Siófoktól és a DVSC-től kapott ki a már említett MTK elleni hazai és Vác elleni idegenbeli vereségek mellett.

A Dunaújváros sincs éppen meccsritmusban, hiszen Vágó Attila együttese utolsó meccsét szeptember 23-án játszotta, amikor hazai pályán egy góllal kapott ki a Debrecentől. Azt megelőzően a nyitókörben a Szombathelyt verte, majd kikapott Fehérváron és Siófokon is, de az ÉRD-hez hasonlóan a Boglári Akadémiát legyőzte.

A két csapat a felkészülés elején már találkozott egymással, akkor a Kohász 40–32-re nyerni tudott az ÉRD Arénában. Egyébként a felek egymás elleni mérlege az ÉRD felé billen, hiszen a 2010 óta lejátszott 27 meccsből tizenhatot a rendes játékidőben, további hármat hétméteresekkel nyert meg. Egyszer született döntetlen, míg hétszer a Dunaújváros örülhetett. Érden eddig tizenháromszor találkoztak a felek tétmeccsen, ebből nyolcszor az ÉRD, négyszer a Kohász került ki győztesen egy hétméterespárbajban ÉRD-sikert hozó mérkőzés mellett.

- Nagyon nehéz helyzetben van most a kézilabda, hiszen a vírus nagyon megnehezíti a helyzetünket! A tíznapos karantén óta egy hetet edzettünk közösen és már nagyon várjuk, hogy újra pályára léphessünk! Az elmúlt héten és a napokban is már azon dolgozunk, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot!"

- nyilatkozta a handballerd.hu-nak az ÉRD kapusa, Győrffy Alexandra.

- Viszonylag hosszabb kihagyás után most újra meccset játszhatunk, aminek nagyon örülünk, és nagyon várjuk! Tudjuk, hogy a Dunaújváros jó csapat, de készülünk ellenük! Szeretnénk kérni a szurkolóinkat, hogy jöjjenek el, és buzdítsanak minket! Egy csapat, egy szív! Hajrá ÉRD!​" - mondta immár a fiatal átlövő, Landi Gabriella.

Az október 28-án, 18 órakor kezdődő ÉRD–Dunaújvárosi KKA mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezeti.

Az Érdi Sport Kft. és az ÉRD Aréna vezetése továbbra is arra kéri a mérkőzésre kilátogatókat, hogy a beléptetési rendszer kötelező szigorítása miatt (testhő mérés, távolságtartás, maszkviselés, fertőtlenítés) időben érkezzenek a mérkőzésre. A szájat és orrot eltakaró maszk viselése az ÉRD Aréna teljes területén kötelező, anélkül tilos a belépés!

K&H női kézilabda liga, 13. forduló
10.28., 18.00:
 ÉRD–Dunaújvárosi KKA

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink