Vereség az alapszakasz végén

Csapatunk a K&H női kézilabda liga alapszakaszának utolsó fordulójában 28:24-es vereséget szenvedett a Siófok KC együttesétől. Az utolsó fordulók eredményei alapján a rájátszás negyeddöntőjében is a Siófok KC lesz az ellenfelünk.
 
Hét napon belül a harmadik mérkőzésen léptek pályára lányaink a K&H liga 22., utolsó fordulójában Siófokon. A találkozón a hazai együttes szerzett vezetést, melyet Olivera Vukcevic egyenlített ki Katarina Krpez Slezak átadásából a 7. percben. Támadásbeli pontatlanságainkat kihasználva ellenfelünk gyors akciókat vezetve az első tíz perc végére 4:1-re alakította az állást. Gólcsendünket Andjela Bulatovic törte meg, miután betörés végén talált a siófoki kapuba, majd a montenegrói irányítónk által kiharcolt hétméteres mögé Katarina Krpez Slezak állt, aki a büntetővonalról ugyan hibázott, de a kipattanót összegyűjtve 6:3-ra alakította az állást. Az első negyedóra végét követően nyolc percig nem kaptunk gólt jól záró védelmünknek és Janurik Kinga védéseinek köszönhetően. Míg támadásban zsinórban ötször is eredményesek voltunk ez idő alatt, Klivinyi Kinga tíz méterről lőtte ki a bal felső sarkot, majd Janurik Kinga indítását Katarina Krpez Slezak váltotta gólra (7:6). Ellenfelünket a védekezésben és támadásban is szerepet kapó saját nevelésű beállónk, Szabó Laura találatával értük utol, majd Katarina Krpez Slezak újabb gyors ellentámadás végén szerzett góljával a 23. percben már lányaink vezettek. Ellenfelünk hét mezőnyjátékossal próbálta bevenni Janurik Kinga kapuját, aki védése után egész pályáról talált az üres kapuba, míg Katarina Krpez Slezak a félpályáról tett ugyanígy három perccel később (10:12). A játékrész utolsó két percének döntetlennel futottunk neki, de a szünetre szerb jobbszélsőnk és Klivinyi Kinga utolsó másodperces góljaival 12:14-es előnnyel vonulhattunk. 
 
 
A fordulást követően ellenfelünk csökkentette hátrányát, de Mireya González Álvarez emberhátrányban, kiszorított szögből visszaállította a szünetbéli kétgólos különbséget. 13:15-ös állást követően tíz perc alatt hat siófoki gól ellenében csapatunk egyszer volt eredményes Olivera Vukcevic révén. Nyolcperces gólcsendünket Klivinyi Kinga törte meg, de két találatnál közelebb nem kerültünk ellenfelünkhöz, és a 47. percben már 22:17 állt az eredményjelzőn. Yulia Khavronina bejátszásából Kisfaludy Anett volt eredményes, majd a válogatott beállónk által kiharcolt hétméterest Szabó Laura váltotta gólra, négy találatra csökkentve hátrányunkat. A hazai csapatnak azonban minden találatunkra volt válasza, így hiába szerzett gólt Kisfaludy Anett és Klivinyi Kinga is lerohanás végén, a négygólos különbség nem változott a csapatok között. A mérkőzés hajrájában szerepet kapó Győri Barbara ziccert hárított, míg a 28:24-es végeredményt Szabó Laura büntetőből szerzett találata állította be. Csapatunk így a bajnokság alapszakaszában az 5. helyen végzett, és a negyeddöntőben a Siófok KC ellen harcolhatja ki a legjobb négy közé kerülést.  
 
 
 
 
NB I/B-s junior csapatunk három sikerrel megvívott mérkőzés után 33:23-as vereséget szenvedett Marcaliban.
 
Az NB I/B-s bajnokság ötödik mékőzésén Marcaliban léptek pályára lányaink. A találkozót a hazai csapat kezdte jobban, hiszen hét perc elteltével Plesztovits Alexa szerezte egyetlen találatunkat, míg ellenfelünk ötször is bevette kapunkat. Az ezt követő hét percben azonban csapatunk kapuja maradt érintetlen, míg Lozsi Erna előbb akcióból, majd kétszer hétméteresből is eredményes volt, melynek köszönhetően két gólra felzárkóztunk (8:6). Tovább azonban nem sikerült csökkenti a hátrányunkat, sőt a játékrész utolsó tíz percében Lízer Melinda, majd Plesztovits Alexa révén csak kétszer tudtuk bevenni a hazai csapat kapuját, így ellenfelünk hétgólos előnyre tett szert a szünetre (15:8). A fordulást követő első percekben Kerekes Vanda és Földesi Júlia szerezte találatainkat, azonban védekezésben nem tudtuk megállítani a hazaiakat, így a különbség sem csökkent a csapatok között. A játékrész derekán Kerekes Vanda és Reizinger Sára zsinórban négy gólt szerzett, így 19:15-re felzárkóztunk. Technikai hibáinknak miatt kilenc percig nem szereztünk akciógólt, Plesztovits Alexa hétméteresből kétszer volt eredményes, így újra hat találatra növelte előnyét a hazai együttes. A találkozó utolsó percében Plesztovits Alexa és Lozsi Erna is a kapuba talált, lányainknak azonban nem sikerült a pontszerzés Marcaliban (33:23).
 
 
 
 
 
Nem kell sokat várnunk az új évben, hogy csapatunk pályára lépjen, hiszen vasárnap Vácra látogatunk a bajnokság 12. fordulójában.
 
Női kézilabda NB I alapszakasz - 12. forduló
Ipress Center-Vác - ÉRD
 
Időpont: 2016. január 3., vasárnap 18:00
Helyszín: Vác Városi Sportcsarnok (2600 Vác, Bán Márton u. 3.)
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
 
Az ifjúsági találkozó 14, a junior mérkőzés 16 órakor kezdődik!
  
 
A hét ÉRD mérkőzései:
 
2016. január 3., vasárnap
 
NB I Ifjúsági | Vác Városi Sportcsarnok
14:00 Ipress Center-Vác - ÉRD
 
NB I Junior | Vác Városi Sportcsarnok
16:00 Ipress Center-Vác - ÉRD
 
NB I Felnőtt | Vác Városi Sportcsarnok
18:00 Ipress Center-Vác - ÉRD
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink