A világ egyik legjobbját fogadja az ÉRD

Április 21-én szerdán 16 órától az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük a női kézilabda NB I 16. fordulójából a Győri Audi ETO KC ÉRD elleni vendégjátékát.

Az ÉRD - Győri Audi ETO KC mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Bár legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből ötöt megnyert, a legnehezebb feladat vár az ÉRD-re. Az ÉRD Aréna zárt kapui mögött április 21-én, 16 órától ugyanis a holtversenyben rekordbajnok, és hibátlan mérleggel listavezető Győri Audi ETO KC-t látják vendégül Györkös Rebekáék.

A Rába-partiak makulátlan mutatóval várják az összecsapást, ugyanis eddigi 17 bajnokijukat átlagosan 17 góllal nyerték meg. Danyi Gáborék legutóbbi vereségüket több mint egy éve, 2020. januárjában, Siófokon szenvedték el. Azóta a Bajnokok Ligájában a francia Brest háromszor, a dán Odense és az orosz CSZKA Moszkva egyszer-egyszer tudott döntetlent elérni a Győr ellen – miközben Stine Oftedalék 42 győzelmet könyvelhettek el.

Az ÉRD legutóbb a Kisvárda ellen lépett pályára a Magyar Kupában, ahol hazai környezetben szenvedett 34–25-ös vereséget, amellyel búcsúzott a sorozattól. Igaz, Horváth Rolandék a bajnokság során többször megmutatták, hogyan tudnak küzdeni. Kérdés azonban, ez mire lesz elég a Győr ellen, nem feledve, hogy a középmezőny jelenleg annyira sűrű, hogy a végső helyezéseknél még a gólkülönbségnek is lehet szerepe. Az ÉRD közvetlen riválisai közül azonban már csak a Fehérvár játszik a Rába-partiakkal.

Az is fontos lehet Horváth Rolandék szempontjából, hogy mennyi energiát emészt fel az ETO elleni hazai mérkőzés, hiszen a következő hetek programja nagyon sűrű lesz, miután május 30-ig 11 mérkőzés vár Szabó Kittiékre.

Április 24-én, szombaton például az MTK Budapest vendégeként lépnek pályára az Elektromos Sportcsarnokban.

Az ÉRD házi góllövőlistáját Kiss-Walfisch Mercédesz vezeti, aki már 86 találatnál jár. Mögötte egyaránt 61 góllal áll Paróczy Sára és Szabó Kitti.

A Győr idei 620 bajnoki gólján 18-an osztoznak. A francia irányító, Estelle Nze Minko 91-szer, a norvég játékmester, Stine Oftedal 66-szor, a szintén skandináv átlövő, Veronica Kristianssen és Faluvégi Dorottya 63-szer talált az ellenfelek kapujába. Tőlük nem sokkal marad el az 56 gólos Lukács Viktória, de már Fodor Csenge is több mint félszáz gólnál jár (52.), Sőt, többek között két kapus, Laura Glauser és Silje Solberg is volt már eredményes.

Az április 21-én, 16 órakor kezdődő ÉRD–Győri Audi ETO KC bajnokit Fekete Tamás és Tóth Dávid vezetik.

A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Női kézilabda NB I, 16. forduló
04.21., 16.00: 
ÉRD - Győri Audi ETO KC

forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink