Visszatérhet a győzelem útjára az ÉRD

Május 22-én, 16 órától a tabella 10. helyén álló ÉRD a 11. helyezett Alba Fehérvár KC-t fogadja az ÉRD Arénában a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók és felügyeletük alatt álló kiskorúak részvételével. A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

A kiesés elől menekülő Boglári Akadémia-SZISE és Békéscsabai ENKSE elleni idegenbeli botlások után a héten a bajnoki címre hajtó FTC-től is vereséget szenvedett az ÉRD.

Bár Horváth Roland a fővárosi zöld-fehérek elleni találkozót jobbára arra használta fel, hogy az elmúlt időszakban gyengébb teljesítményt nyújtó játékosok bizonyítsanak, vélhetően ezzel már a lényegesen fontosabb Alba Fehérvár KC elleni mérkőzésre is figyeltek az érdiek.

Az ÉRD időközben behozta elmaradt mérkőzéseit és a közvetlen riválisokhoz hasonlóan 23 lejátszott meccse van. Ezek közül 6-ot nyertek meg Kiss-Walfisch Mercédeszék 2 döntetlen és 15 vereség mellett.

14 pontjukkal pedig csak egy ponttal előzik meg a 6-1-16-os mérleggel álló Alba Fehérvár KC-t, ám hazai győzelem esetén az ÉRD akár két helyet is előzhet.

Legalábbis a bajnokság végén, hiszen a forduló nyitómérkőzésén az ÉRD előtt álló kettős, a Kisvárda és a Dunaújváros csap össze egymással. Amennyiben a DKKA 2 ponttal távozik Kisvárdáról és az ÉRD is nyer a Fehérvár ellen, illetve az ÉRD a záró fordulóban nem kap ki ötnél több góllal Dunaújvárosban, akkor azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények miatt mind a Kisvárdát, mind a Kohászt megelőzheti a bajnoki végelszámolásnál az ÉRD.

Az Albának már jóval nehezebb a helyzete, ha el akar mozdulni a 11. helyről, hiszen Józsa Krisztiánék az ÉRD után az FTC-t fogadják, majd Szombathelyre látogatnak a kiesés elől menekülő SZKKA-hoz.

Az ÉRD és a Fehérvár legutóbb a bajnokság 11. körében, februárban találkozott egymással, amikor a remek formában lévő érdiek 27–22-re nyertek Fehérváron.

Azt megelőzően eddig hétszer találkoztak egymással a felek, amióta Alba Fehérvár KC néven működnek a Fejér megyeiek, ezek közül hatszor nyert az ÉRD és egyszer az FKC.

Az is az ÉRD mellett szól, hogy az ÉRD Arénában még nem szerzett pontot az FKC, eddigi 4 fellépését egyaránt elvesztette.

Azonban érdemes figyelni a fehérváriak klasszisait, hiszen a házi góllövőlistát Triscsuk Krisztina vezeti 124 találattal, mögötte pedig Afentaler Sára 79-szer, Bardi Fruzsina 68-szor, Töpfner Alexandra pedig 60-szor talált az ellenfelek kapujába, de összesen már 19 különböző gólszerzővel rendelkeznek a fehérváriak.

Igaz, ebben a mutatóban az érdi első megelőzi a fehérvárit, hiszen Kiss-Walfisch Mercédesz 148 gólnál jár és már Szabó Kitti is öt találattal túlszárnyalta a bűvös százgólos határt, míg Paróczy Sára 85 góllal áll.

A május 22-én, 16 órakor kezdődő ÉRD–Alba Fehérvár KC mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezeti.

A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Női kézilabda NB I, 24. forduló
05.22., 16.00: 
ÉRD–Alba Fehérvár KC

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink