Visszavágtunk az Issynek

Csapatunk az EHF-Kupa második selejtezőkörének visszavágóján 26:29-ra nyert az Issy Paris Hand otthonában, így 59:52-es összesített gólkülönbséggel lányaink jutottak a következő fordulóba.

 
A párharc első mérkőzésén együttesünk 30:26-os előnyt harcolt ki az ÉRD Arénában, és innen várhatta a párizsi visszavágót. A második összecsapáson Mireya González Álvarez juttatta előnyhöz csapatunkat, majd a hazaiak egyenlítő gólja után Katarina Krpez Slezak talált a kapuba, mellyel 1:2-re vezettünk. Ellenfelünk emberelőnyben visszavette a vezetést, de Katarina Krpez Slezak két, és Klivinyi Kinga egy találatával  nyolc perc elteltével 3:5 állt az eredményjelzőn. A gólgazdag első negyedóra végére is megtartottuk kétgólos előnyünket, majd Klivinyi Kinga átlövésből volt eredményes, így 9:12-re vezettünk. Katarina Krpez Slezak értékesített hétméteresével a félidő utolsó tíz percére is háromgólos előnnyel fordultunk, ezt követően Klivinyi Kinga egyszer vette be Silje Solberg kapuját, míg ellenfelünk három ízben volt eredményes, így a szünetben 15:16-ös állásnál vonulhattak szünetre a csapatok.
 
A fordulást követően Larissa Araújó két találatával tartottuk egygólos fórunkat egészen a 35. percig, amikor Gridnyeva Szvetlana hétméterest hárított, de a kipattanót összegyűjtve az Issy Paris Hand 19:18-ra megfordította az állást. Jól záró védőfalunk mögött Janurik Kinga kilenc percig nem kapott gólt, így Katarina Krpez Slezak egy hétméteresből és egy akcióból szerzett találatával újra nálunk volt az előny, melyet Larissa Araújó toldott meg eggyel a 41. percben (19:21). 21:21-nél egyenlített a hazai csapat, de a vezetést nem tudta átvenni, hiszen Katarina Krpez Slezak értékesítette a megítélt büntetőt, míg Larissa Araújó a balszélről nem hibázott (21:23). Gridnyeva Szvetlana a párharc utolsó tíz percére fordulva a második párizsi hétméterest is hárította, majd Kisfaludy Anett és Katarina Krpez Slezak volt eredményes, melynek köszönhetően 23:26-ra vezettünk. Háromgólos vezetésünk a mérkőzés végét jelző sípszóig megőriztük (26:29), így lányaink kettős győzelemmel, 59:52-es összesített gólkülönbséggel jutottak az EHF-Kupa harmadik selejtezőkörébe.
 
 
 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink