Az Eger ellen javíthatunk

A Komárom elleni vereséget követően hazai pályán léphetünk ismét a győzelem útjára. Nem lesz könnyű dolga csapatunknak, vasárnap 16 órától az 5. helyen álló Eszterházy SC ellen kell kivívnia a sikert. Ebben már segítségünkre lehet Mlinkó Zsófia is, aki a hétvégén játszott először érdi színekben.

Kettős játékengedéllyel csatlakozott a felnőtt kerethez Mlinkó Zsófia a Budaörstől, aki két éve ifjúsági Európa-bajnokságot nyert és fiatal kora ellenére már jópár NB I-es szezon és mérkőzés van a háta mögött.

Elsősorban Budaörsön vagyok és amikor van lehetőség rá, akkor próbálok segíteni az Érdnek, illetve nekem is jót tesz a plusz játéklehetőség. Belső posztokon játszom, irányító-átlövőként, de, hogy épp melyik poszton, ez változó, hogy hol van rám szükség. Védekezésben kettes védő voltam eddig és tudok zavaróként is szerepelni. Sajnos erősebb agyrázkódást szenvedtem az NB I-es bajnokság első meccsén, és utána nem tudtam edzeni sem. Jelenleg is kis fejfájással küzdök, de már bevethető vagyok, így ez szerencsére gyorsan lezajlott és már nem hátráltat a pályán. - nyilatkozta Zsófi.

Vasárnap máris a 6. forduló következik, ahol az Egerrel meccselünk. Ellenfelünk nem kezdte jól a bajnokságot. Az első fordulóban döntetlent játszott a SZISE ellen. Utána már megmutatta oroszlánkörmeit, ugyanis mindössze egy góllal maradt alul a Komárom otthonában. Ezután pedig beindult Farkas József együttese és sorozatban három győzelemmel az 5. pozícióig repült. Csapatunk a Komárom elleni vereségnek köszönhetően visszacsúszott a harmadik helyre a tabellán, de itt a következő rangadó, ahol Simics Judit tanítványai nem engedhetik meg, hogy a többiek is közelebb zárkózzanak.

Nem ilyen eredményre készültünk a Komárom ellen. Abszolút rangadóként fogtuk fel és váratlan volt, hogy így alakult. Nem kezdtük jól a mérkőzést és sajnos valahogy nem volt benne a játék képében sem, hogy meg tudjuk fordítani. Küzdöttünk végig és próbáltunk gyors támadásokat folytatni, hogy visszajöjjünk, de így alakult. Lesz lehetőség javítani, de oda kell figyelni, hogy sok pontot ne hullajtsunk el, mert a feljutás a cél. Az Egerrel még sosem játszottam. Biztos vagyok benne, hogy hazai pályán komolyan fogjuk őket venni és felkészülni rájuk. Kötelező győzelemnek kell lennie és ezért mindent meg fogunk tenni.
 

NB I/B, 6. forduló

ÉRD – Eszterházy SC
Érd Aréna

2023. október 8. (vasárnap) 16:00

Jegyinformáció: https://erdarena.hu/?p=645

Hajrá Érd!

Fotó: Budaörs Handball

Támogatóink

Médiapartnereink