Békéscsabai sikerek

NB I-es felnőtt és utánpótlás csapataink is győzelmet arattak a bajnokságban az EUbility-Group Békéscsabai ENKSE vendégeként.
A bajnokság 19. fordulójában Békéscsabára látogatott csapatunk, akiket szép számmal kísértek el szurkolóink a mérkőzésre. A találkozón Kisfaludy Anett beállóból szerzett góljával jutottunk előnyhöz, de a 10 percig felváltva születtek a gólok (3:3). 4:3-ra még ellenfelünk vezetett, de ezt követően kilenc találatot szereztek lányaink egymás után. A hazai csapat hétméteresből sem tudott a kapunkba találni, hiszen Szvetlana Gridnyeva hárította Szögi Tímea büntetőjét. Jól záró védelmünk mögött Janurik Kinga bravúros védésekkel óvta meg a kapunkat a góloktól. Védekezésből indulva gyors lerohanásgólokat szereztünk, de felállt fal ellen remekül kijátszott figurák után is eredményesek voltunk. A 22. percben mindössze az ötödik góljukat szerezték a hazaiak, de Janurik Kinga utolsó másodperces védésének köszönhetően a félidő végére is csak hét találatig jutott ellenfelünk (7:18). A második játékrész első gólját ugyan a békéscsabaiak szerezték, de Klivinyi Kinga és Sara Vukcevic találataival tovább növeltük a félidei tizenegy gólos előnyünket. A kapuban remekül védő Janurik Kingát váltó Oguntoye Viktória egy percen belül kétszer is remekül indította Sara Vukcevic-et, aki góllal fejezte be az akciókat (9:23). Nick Viktória és Takács Kitti is pályára lépett, és balszélsőnk hétméteresből eredményes volt. A hazaiak továbbra sem tudták minden büntetőjüket értékesíteni, Szvetlana Gridnyeva az első félidőt követően még két újabb hétméterest hárított. A mérkőzés hajrájában Mester Nóra is lehetőséget kapott a 18:33-as végeredménnyel záruló találkozón.
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I utánpótlás csapataink is nyerni tudtak szombaton a Viharsarokban. Vasárnap, a békéscsabai túra  másnapján a NEKA ellen ifjúsági és junior csapatunk számára sem sikerült a pontszerzés.  U11-es csapatunknak szoros találkozókon a DANUKE és a Solymári SC ellen sem sikerült pontot szereznie. BP. I. osztályban szereplő együttesünk ötgólos győzelmet aratott vasárnap az FSZSE III csapata ellen.
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
 
2015. február 28. szombat
 
U11 Leány | Dabasi NUKE - ÉRD 12:9 (4:3)
U11 Leány | ÉRD - Solymári SC 8:11 (2:6)
 
NB I Ifjúsági | EUbility-Group Békéscsabai ENKSE - ÉRD 20:22 (9:9)
 NB I Junior | EUbility-Group Békéscsabai ENKSE - ÉRD 26:31 (10:14)
 
NB I Felnőtt | EUbility-Group Békéscsabai ENKSE  - ÉRD 18:33 (7:18)
 
 
2015. március 1. vasárnap
 
BP. I. o. Női | ÉRD III - FSZSE III 25:20 (15:13)
 
NB I Ifjúsági | ÉRD - NEKA 26:40 (17:16)
NB I Junior | ÉRD - NEKA 22:32 (10:14)
 
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink