Emlékezetes végjáték

Csapatunk az utolsó másodpercekig kiélezett mérkőzésen 26:27-es vereséget szenvedett a bajnoki címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria együttesétől.
 
* forrás: Veszprémi Napló 2001. 03. 23.
 
Két és fél hetes szünet után a 19. forduló elhalasztott mérkőzésén az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát fogadtuk az ÉRD Arénában. A találkozó előtt Dr. Aradszki András, országgyűlési képviselő és energiaügyekért felelős államtitkár és Arató Zsolt, Érd MJV Polgármesteri hivatalának sajtófőnöke adta át a Pro Publicitas Érd Díjat ügyvezetőnknek, Szántó Erzsébetnek, melyre az Érd TV, az Érd FM 101,3 és az ÉrdMost.hu portál munkatársai jelölték a Csuka Zoltán Városi Könyvtárat és klubunkat, majd a végső döntést az érdi polgárok szavazatai hozták meg, amit ezúton is köszönünk a ránk szavazó szurkolóinknak. A Pro Publicitas Érd díj a magyar sajtó napja alkalmából a helyi nyilvánosság elkötelezett, szakszerű, együttműködő és hatékony tájékoztatása érdekében kifejtett munka elismerése. 
 
 
A fergeteges hangulatot teremtő szurkolóink előtt első támadásunkból Mireya González Álvarez szerzett vezetést együttesünknek. 2:2-es állást követően Klivinyi Kinga, Fekete Bozsana és Katarina Krpez Slezak révén zsinórban három gólt szerzett csapatunk, míg masszív védőfalunk mögött a több bravúrt is bemutató Janurik Kinga nyolc perc alatt egy akciógólt kapott. Támadásbeli pontatlanságainkat kihasználva az első negyedóra végén ellenfelünk egyenlíteni tudott, de 7:7 után Katarina Krpez Slezak egy percen belül kétszer is eredményes volt. A folytatásban előnyünket nem tudtuk megtartani, mert eladott labdáinkból a vendégcsapat gyors ellenakciókat vezetve a 21. percben megfordította az állást (10:11). Janurik Kinga továbbra is remekül hárította a ferencvárosi próbálkozásokat, így a hajrára ismételten lányaink fordultak előnnyel Fekete Bozsana szemfüles góljának köszönhetően, de a játékrész újabb fordulataként a vendégek vonulhattak egygólos vezetéssel a szünetre (13:14). 
 
 
A fordulást követően ugyan ellenfelünk szerezte a félidő első találatát, de előbb Mireya González Álvarez átlövésből csökkentette a különbséget, majd egy remek védekezést követően Szabó Laura értékesítette higgadtan a Katarina Krpez Slezak által kiharcolt büntetőt, kiegyenlítve az állást (15:15). Egy perccel később Andjela Bulatovic már újra előnyhöz juttatta csapatunkat, majd Katarina Krpez Slezak a hétméteresvonalról növelte a vezetésünket a 35. percben (17:15). Az ezt követő tizenegy percben öt zöld-fehér találatra egyetlen Szabó Laura büntetőgól volt a válaszunk, így a mérkőzés utolsó negyed órájára 18:20-as állásnál érkeztünk. Nagyszerű közönségünkkel vállvetve lányaink nem adták fel, Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak góljaival visszavettük a vezetést szurkolóink legnagyobb örömére. Az ÉRD Arénába kilátogatók számára nem ez volt az utolsó fordulat, hiszen hibáinkat kihasználva az FTC zsinórban négy találatot szerzett, amivel az utolsó hat percre ellépett három góllal (22:25). Csapatunk nagyot küzdve innen is fel tudott állni, Mireya González Álvarez és Klivinyi Kinga góljaival az 58. percben utolértük a vendégcsapatot. Sőt, Klivinyi Kinga újabb találatával az utolsó percre is döntetlennel érkeztünk, de az FTC hétméteresgóljára az utolsó másodpercben már nem válaszolhattunk, így 26:27-es vereséget szenvedtünk. Lányaink legközelebb három nap múlva lépnek pályára, szombaton a Fehérvár KC együttesét fogadjuk az ÉRD Arénában. A mérkőzésekre jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán! 
 
 
 
 
 
 
 
NB I-es felnőtt csapatunk szerdán az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata ellen lép pályára a Népligetben. Szombaton NB I/B-s együttesünk az FTC II-t fogadja, míg a hét utolsó napján Bp. I. osztályban szereplő csapatunk a Batthyány Tornacsarnokban mérkőzik meg a Gödöllői KSC csapatával. 
 
 
Női kézilabda NB I alapszakasz - 8. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria – ÉRD
 
Időpont: 2015. október 21. szerda 18:00
Helyszín: Elek Gyula Aréna (1101 Budapest, Kőbányai út 47/A.)
Játékvezetők: Bacs József, Bóna Szabolcs 
 
Az ifjúsági találkozó 14, a junior mérkőzés 16 órakor kezdődik!
 
 
A hét ÉRD mérkőzései:
 
2015. október 19. hétfő
 
OSB-F csoport | Szigetszentmiklósi Sportcsarnok (2310 Szigetszentmiklós, Szebeni u. 81)
17:20 Szigetszentmiklós NKSE - ÉRD 1
 
2015. október 20. kedd
 
OSB-F csoport | Batthyány Tornacsarnok, Érd
17:00 ÉRD II - DKKA II
 
2015. október 21. szerda
 
NB I Ifjúsági | Elek Gyula Aréna
14:00 FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉRD
 
NB I Junior | Elek Gyula Aréna
16:00 FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉRD
 
NB I Felnőtt | Elek Gyula Aréna
18:00 FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉRD
 
2015. október 24. szombat
 
NB I/B Felnőtt | ÉRD Aréna
13:00 Haladás-ÉRD II - FTC II
 
NB I/B Junior | ÉRD Aréna
15:00 Haladás-ÉRD II - FTC II
 
2015. október 18. vasárnap 
 
OSB-F csoport | Batthyány Tornacsarnok, Érd
09:30 ÉRD 1 - ÉRD 2
 
U13 Kovács L. régió D | Budaörs Városi Sportcsarnok (2040 Budaörs, Hársfa utca 6.)
10:00 Budai Farkasok KK - ÉRD 2003
11:00 ÉRD 2002 - Budaörs KC II
13:00 ÉRD 2002 - Budai Farkasok KK
14:00 ÉRD 2003 - Százhalombattai VUK SE
 
Bp. I. o. női Felnőtt | Batthyány Tornacsarnok, Érd
18:00 ÉRD III - Gödöllői KSC
 
 
HAJRÁ ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink