Fájó vereség

NB I-es ifjúsági csapatunk szoros mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász KA csapata ellen.
 
NB I-es ifjúsági együttesünk a bajnokság kilencedik mérkőzésén a DKKA csapatát fogadta az ÉRD Arénában. A találkozón első két találatunkat egyaránt Lízer Dorottya szerezte, ám ellenfelünk három ízben is eredményes volt, amivel átvették a vezetést, miközben Zsigmund Emese büntetőt hárított. A túloldalon Lozsi Erna nem hibázott a büntetővonalról, ezzel kiegyenlítve az állást, majd Plesztovits Alexa beállós góljával már lányainknál volt az előny. A csapatok fej-fej mellett haladtak a a találkozón, Plesztovits Alexa három egymás utáni büntetőjét is értékesítette, de védekezésünkbe több apró hiba csúszott, így nem tudtunk előnyt szerezni. A játékrész utolsó perceiben azonban Németh Patrícia és Lízer Dorottya találataira nem volt válasza a vendégcsapatnak, így 15:12-es előnnyel vonulhattunk szünetre. A fordulást követően ellenfelünk szerzett négy találatot egymás után, amivel a vezetést is átvették. Plesztovits Alexa góljával sikerült egyenlítenünk, a vezetést azonban nem tudtuk visszavenni. Plesztovits Alexa további három büntetőt értékesített, míg Kolev Réka és Lozsi Erna felállt fal ellen volt eredményes, azonban védekezésbeli megingásaink miatt egy-két gólnál közelebb nem tudtunk felzárkózni. A találkozó utolsó öt percének 26:27-es állásnál kezdtek neki a csapatok, de egyenlítenünk nem sikerült az utolsó percekben, így pont nélkül maradtunk (29:31).
 
 
 
 
 
NB I-es junior csapatunk az őszi szezon utolsó mérkőzésén 31:34-es vereséget szenvedett a Siófok KC csapatától.
 
NB I-es junior csapatunk az őszi szezon zárásaként a Siófok KC csapatával mérte össze erejét. A találkozó első találatát Lozsi Erna szerezte jobbszélről, majd a vendégek egyenlítő találatára Bíró Eszter két góllal válaszolt. Ellenfelünk zsinórban négy gólt szerezve azonban megfordította az állást, de 7:8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első negyedóra végeztével 7:11 volt az eredmény, de Kertész Ramóna és Lozsi Erna találataival két gólt ledolgoztunk a hátrányunkból. Közelebb azonban nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz, hiába értékesített Lozsi Erna két hétméterest is, és volt Illés Virág eredményes kétszer. A játékrész utolsó három találatát egyaránt a vendégek szerezték a 17:23-as eredménnyel záruló első félidőben. A fordulást követően ugyan Plesztovits Alexa remek bejátszást váltott gólra, de beállónk találatán kívül tizenkét percig nem találtunk a siófoki kapuba. A gólcsendet Lízer Melinda törte meg, igaz ekkor már 19:27 volt az állás. Az utolsó negyedórára tízgólos hátránnyal fordultak lányaink, de ekkor sem adták fel, hiszen a mérkőzés hátralévő részében mindösszesen három akciógólt szerzett ellenfelünk. Javuló védekezésünk mellett, támadásban is szép akciókat vezettünk, míg Lízer Melinda biztos kézzel értékesítette a hétmétereseket. Az utolsó hét percre fordulva Kerekes Vanda góljával 28:32-re felzárkóztunk, sőt Illés Virág találatával az 59. percben két találat volt már csak a vendégek előnye. A pontszerzés azonban nem sikerült a szezon utolsó őszi mérkőzésén (31:34).  
 
 
 
 
 
NB I-es felnőtt csapatunk a bajnokság 8. fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában pont nélkül maradt, azonban NB I/B-s felnőtt csapatunk az ÉRD Arénában 32:24-re győzni tudott az FTC II ellen.
A kéthetes válogatott szünet a Népligetben folytattuk a bajnokságot a nyolcadik fordulóban. A bajnoki listavezető otthonában Yulia Khavronina révén szereztünk vezetést, majd egy hazai találat után újfent orosz átlövőnk találatával nálunk volt az előny. Szvetlana Gridnyeva már a találkozó 4. percében hétméterest hárított, azonban ellenfelünk így is fordítani tudott. Fekete Bozsana balszélről és lerohanásból is a kapuba talált, de a 14. percre így is 5:10-es hátrányba kerültünk. Balszélsőnk újabb találatával, valamint Klivinyi Kinga bombájával három találatra zárkóztunk, de támadásban vétett technikai hibáinkat kihasználva a hazai csapat a szünetig hétgólosra hízlalta előnyét (16:9). A fordulást követően Klivinyi Kinga két találatával zárkóztunk, míg Szvetlana Gridnyeva újabb hétméterest hárított. Szabó Laura védekezésben kapott fontos szerepet, és emellett két büntetőt is higgadtan értékesített. Támadásbeli pontatlanságaink miatt nem tudtunk ellenfelünkhöz közelebb kerülni, annak ellenére, hogy Janurik Kinga remekül védte kapunkat. A találkozó utolsó perceiben fiataljaink is szerepet kaptak, a kapuban pedig Janurik Kingát Győri Barbara váltotta. Junior korú kapusunk beállása után ziccert, majd egy átlövést is hárított a 30:19-re végződő összecsapáson. 
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
 
NB I-es felnőtt csapatunkhoz hasonlóan utánpótlás csapatainknak sem sikerült a pontszerzés a Népligetben. Azonban NB I/B-s felnőtt csapatunk hazai pályán, az ÉRD Arénában aratott 32:24-es sikert az FTC II-es együttese ellen, sajnos juniorjainknak nem sikerült ugyanez a bravúr. A héten mindkét serdülő csapatunk pályára lépett. Hétfőn ÉRD 1-es serdülő lányaink legyőzték a Szigetszentmiklóst, míg ÉRD 2-es csapatunk hét góllal nyert a DKKA II ellen kedden, majd vasárnap két csapatunk csapott össze, melynek végén ÉRD 2-es lányaink örülhettek. Az U13-as korcsoportban szereplő ÉRD 2002-es és ÉRD 2003-as csapatunk is győzni tudott a hétvégi két-két mérkőzésén Bp. I. osztályban szereplő csapatunk a Batthyányi csarnok aratott 25:18-as győzelmet a Gödöllő KC csapata felett. Gratuláunk! 
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei:
 
 
2015. október 19. hétfő
 
OSB-F csoport | Szigetszentmiklós NKSE - ÉRD 1 13:17 (6:8)
 
2015. október 20. kedd
 
OSB-F csoport | ÉRD II - DKKA II 23:16 (10:4)
 
2015. október 21. szerda
 
NB I Ifjúsági | FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉRD 27:25 (17:12)
NB I Junior | FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉRD 38:27 (24:13)
 
NB I Felnőtt | FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉRD 30:19 (16:9) 
 
2015. október 24. szombat
 
NB I/B Junior | Haladás-ÉRD II - FTC II 27:31 (13:17)
 
NB I/B Felnőtt | Haladás-ÉRD II - FTC II 32:24 (15:11)
 
2015. október 25. vasárnap
 
OSB-F csoport | ÉRD 1 - ÉRD 2 12:28 (8:11)
 
U13 Kovács L. régió D | Budai Farkasok KK - ÉRD 2003 2:24 (1:13)
U13 Kovács L. régió D | ÉRD 2002 - Budaörs KC II 21:16 (9:9)
U13 Kovács L. régió D | ÉRD 2002 - Budai Farkasok KK 27:9 (15:5)
U13 Kovács L. régió D | ÉRD 2003 - Százhalombattai VUK SE 24:10(10:6)
 
Bp. I. o. női Felnőtt | ÉRD III - Gödöllői KSC 25:18 (13:9)
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
NB I-es ifjúsági együttesünk nem tudta ledolgozni az első félidő utolsó perceiben összeszedett hátrányát, így 31:25-ös vereséget szenvedett az MTK Budapest csapata ellen.
 
Négy győztesen megvívott mérkőzést követően, a bajnokság 6. fordulójában az MTK Budapest ellen léptek pályára lányaink. A találkozó elején kétgólos előnyre tett szert ellenfelünk, de ezt követően nyolc percig érintetlen maradt a hálónk, így Reizinger Sára és Braun Laura Csenge találataival egyenlítettünk, majd a 13. percben Plesztovits Alexa góljával már lányaink vezettek (4:5). Bernát Dorina remek góljával már 6:8-as előnyre is szert tettünk, azonban ellenfelünk a 29. percre ledolgozta hátrányát, és egyenlített (11:11). A szünetre a vezetést is átvette az MTK, az első játékrész 15:11-el ért véget. A fordulást követően Illés Virág és Bernát Dorina találataival tartottuk a lépést, de ezután hat perc alatt mindössze Plesztovits Alexa volt eredményes büntetőből, így hat találatra nőtt ellenfelünk előnye. Lányaink nagyot küzdve a hajrára felzárkóztak három gólra (26:23), de a mérkőzés utolsó három találatát az MTK Budapest szerezte, így csapatunk négy megnyert mérkőzést követően pont nélkül maradt (31:25).
 
 
 
 
 
November 21-én és 22-én, hazai pályán mérkőzhetünk meg a továbbjutásért a ZRK Umag csapata ellen a Kupagyőztesek Európa-kupája 3. fordulójában.
A két csapat megállapodása értelmében a forduló mind a két mérkőzését az ÉRD Arénában vívják meg a csapatok. A legjobb 16 közé jutásért rendezendő mérkőzések november 21-én szombaton 14:00-tól, és 22-én vasárnap 13:00-tól kerülnek megrendezésre. 
 
Szurkolói információk
 
11.09-től kaphatóak a jegyek a mérkőzésekre, hétköznap 9-19 óráig az ÉRD Aréna jegypénztárában! A mérkőzés napján 8 - 12 között az uszoda jegypénztárában, 12 órától a sportcsarnok jegypénztárában lehet jegyet váltani a mérkőzésre. A megváltott BÉRLETEK, és VIP bérletek a november 21-ei és 22-ei nemzetközi kupamérkőzésekre is ÉRVÉNYESEK!
 
A mérkőzésekre érvényes jegyárak:
 
Egy mérkőzésre (11. 21. VAGY 11. 22.)
 
Felnőtt: 1500 Ft
Diák (érvényes diákigazolvánnyal és 18 éves korig): 800 Ft
Nyugdíjas (érvényes nyugdíjas igazolvánnyal): 800 Ft
 
Két mérkőzésre (11. 21. ÉS 11. 22.)
 
Felnőtt: 2000 Ft
Diák (érvényes diákigazolvánnyal és 18 éves korig): 1000 Ft
Nyugdíjas (érvényes nyudíjas igazolvánnyal): 1000 Ft
 
A belépés a mérkőzésekre 6 év alatt ingyenes!
 
KEK 3. forduló - 1. mérkőzés
ZRK Umag - ÉRD
2015. november 21. szombat 14:00
ÉRD Aréna
 
KEK 3. forduló - 2. mérkőzés
ÉRD - ZRK Umag
2015. november 22. vasárnap 13:00
ÉRD Aréna
  
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink