Győri vereség

NB I-es ifjúsági csapatunk nem bírt a listavezető Győrrel, így pont nélkül maradt a bajnokság 14. fordulójában.
 
A 3. fordulóban lejátszott érdi mérkőzésen lányaink jobbnak bizonyultak a jelenlegi első helyezett Győrnél, akiknek azóta is ez az egyetlen veresége a bajnokságban. Csapatunk a szeptemberi első találkozóval ellentétben nem kezdte jól a 14. forduló hétközi mérkőzését, hiszen négy hazai találatra egy Dudás Emese Kamilla átlövésgól volt a válaszunk. Plesztovits Alexa beállóból két remek bejátszást is gólra váltott, míg Lozsi Erna biztos kézzel értékesített egy indítást (6:3). Egy percen belül Németh Patrícia, majd Plesztovits Alexa is túljárt a kapus eszén, két találatra csökkentve hátrányunkat. Az első negyedóra végére azonban ötgólosra nőtt a hazaiak előnye, sőt hat perccel később már 18:11 volt az állás. Németh Patrícia, majd Bernát Dorina faragott a hátrányunkból, de ellenfelünk rendre góllal válaszolt. A félidő hajrájában Merő Dóra hétméterest hárított, de a szünetre megmaradt a csapatok között a hétgólos különbség (22:17). Az első játékrészhez hasonlóan a második félidőt is ellenfelünk kezdte jobban, Lozsi Erna büntetőgólja ellenében öt győri találat született (16:27). Németh Patrícia egymást követő két találatunkat jegyezte, irányítónk előbb betörésből majd átlövésből volt eredményes tízgólosra csökkentve hátrányunkat. Ezt követően azonban négy hazai találat követett, míg csapatunk a félidő középső harmadában gólképtelen maradt. A gólcsendet Németh Patrícia gólja törte meg, melyet Dudás Emese Kamilla átlövésgólja követett. A mérkőzés utolsó hat percében ellenfelünk kétszer vette be a kapunkat, míg lányaink négyszer is eredményesek voltak, a végeredményt Németh Patrícia állította be (37:26).   
 
 
 
 
 
 
A decemberi dániai világbajnokság miatt, melyen Janurik Kinga és Katarina Krpez Slezak vesz részt csapatunkból, az NB I küzdelmei januárig szünetelnek, de serdülő csapataink, és Bp. I. osztályban szereplő együttesünk is pályára lépnek a héten.
 
A mögöttünk hagyott héten véget ért a 2015-ös esztendőre az első osztályú bajnokság, és a KEK 3. fordulójának sikeres megvívása után legközelebb január 3-án lép pályára első osztályú csapatunk a bajnokságban. A december 5 - 20. között Dániában megrendezésre kerülő világbajnokságra készülő magyar válogatott keretébe meghívott Janurik Kinga, míg a szerb nemzeti csapat szűk keretében Katarina Krpez Slezak kapott szerepet együttesünkből.
 
 
A hét ÉRD mérkőzései:
 
2015. november 23. hétfő
 
OSB-F csoport | ÁMK Sportcsarnok (1211 Budapest, Simon Bolivár stny. 1-3.)
19:30 Csepeli KSE - ÉRD 2
 
2015. november 26. csütörtök
 
OSB-F csoport | Építők Sportcsarnok (1101 Budapest, Vajda Péter u. 38.)
16:00 Szent István SE - ÉRD 1
 
2015. november 29. vasárnap
 
U11 Kovács László régió felsőház A-B | Mogyoródi Szent László Ált. Iskola (2146 Mogyoród, Gödöllői u. 17.)
10:40 ÉRD - Budakalász SC
12:20 ÉRD - Gödöllői SE
 
Bp. I. o. női Felnőtt | ÁMK Sportcsarnok (1211 Budapest, Simon Bolivár stny. 1-3.)
17:00 ÉRD III - XXII. ker. Index SE
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink