Győzelem a Dunakanyarban

Remekül záró védelmünknek és precíz támadásainknak köszönhetően, igazi csapatmunka gyümölcseként 20:27-es győzelmet arattunk az Ipress Center-Vác csapata ellen.
 
Az év első mérkőzésén szurkolóinktól volt hangos a váci sportcsarnok, melynek majd negyede narancssárgába öltözött. A gólszegény első percekben a hazai csapat szerzett vezetést, azonban előbb Fekete Bozsana, majd emberhátrányban Mireya González Álvarez is egyenlíteni tudott. Klivinyi Kinga átlövésgólja után spanyol jobbátlövőnk remek betörés végén előnyhöz jutatta csapatunkat (3:4). Szvetlana Gridnyeva előbb az első negyedóra végén, majd három perccel később is hétméterest hárított, míg a túloldalon Katarina Krpez Slezak két büntetőt is higgadtan értékesített. Hármas emberhátrányban sem csökkent előnyünk, sőt ezután teljes létszámban hatékony védekezésünknek és Janurik Kinga bravúrjainak is köszönhetően nyolc percig nem kaptunk gólt. Eközben támadásban hatszor is eredményesek voltunk, mind felállt fal ellen, mind lerohanás végén (5:12). A hazai csapat ezt követően ugyan háromszor talált a kapunkba, de Mariama Signaté és Mireya González Álvarez átlövésből visszaállította a hatgólos különbséget. Ellenfelünk hétméteresből a szünet előtt faragott hátrányából (9:14), azonban a fordulást követően újfent Mariama Signaté és Klivinyi Kinga volt eredményes növelve előnyünket. 
 
A játékrész ötödik percében talált először versenytársunk Janurik Kinga kapujába, de Kisfaludy Anett beállóból, a kapunak háttal szerzett találatával tartottuk a hétgólos előnyünket. Támadásban apróbb technikai hibáinkat kihasználva négy gólra zárkózott ellenfelünk, de Janurik Kinga kapujából kimozdulva szerzett labdát, melyet követően Katarina Krpez Slezak a jobbszélről 14:19-re alakította az állást. Gulyás Vanda, aki védekezésben is remekül szerepelt, előbb szerb jobbszélsőnk passzát váltotta gólra, majd lerohanás végén is bevette Bíró Blanka kapuját (15:21). Nagyszerű akciót követően Barján Bianka pattintott a hálóba, míg védekezésben előbb Mariama Signaté, majd Kisfaludy Anett sáncolta a vendégek próbálkozását. Francia balátlövőnk támadásban sem tétlenkedett, átlövésből lőtt védhetetlenül a kapuba, majd Barján Bianka talpról eleresztett lövése talált utat a kapuba, nyolcgólosra növelve előnyünket az utolsó hat percre fordulva (17:25). A hajrában fiataljaink is szerepet kaptak a mérkőzésen, melyen csapatunk 20:27-es győzelmet aratott a Vác otthonában. Legközelebb lányaink szombaton a SERCODAK Dalfsen csapata ellen lépnek pályára idegenben, míg a bajnokságban január 12-én a Győri Audi ETO vendégei leszünk.
 
 
 
 
Az Eb-selejtezők miatt NB I-es felnőtt csapatunk nem lép pályára a következő két héten, azonban utánpótlás csapataink szerdán fogadják a Debrecen csapatát az ÉRD Arénában, míg NB I/B-s együttesünk a listavezető Szekszárd csapatát fogadja vasárnap.
 
 
A hét ÉRD mérkőzései:
 
2015. október 7. szerda
 
NB I Ifjúsági | ÉRD Aréna
14:00 ÉRD - DVSC-TVP
 
NB I Junior | ÉRD Aréna
16:00 ÉRD - DVSC-TVP
 
U10 Kovács László régió | Gyömrői Ignácz Ilona Sportcsarnok (2230 Gyömrő, Szabadság tér 2.)
09:00 ÉRD - Gyömrő VSK
10:30 Diósdi DSE - ÉRD
12:45 ÉRD - Vecsés SE
 
2015. október 11. vasárnap
 
U13 Kovács László régió D | Batthyány Tornacsarnok, Érd
09:00 ÉRD 2002 - ÉRD 2003
12:00 Budaörs KC I - ÉRD 2002
13:00 Budaörs KC II - ÉRD 2003
 
NB I/B Junior | ÉRD Aréna
11:00 Haladás-ÉRD II - Szekszárd FGKC
 
NB I/B Felnőtt | ÉRD Aréna
13:00 Haladás-ÉRD II - Szekszárd FGKC
 
Bp. I. o. női Felnőtt | ÁMK Sportcsarnok (1211 Budapest, Simon Bolivár stny. 1-3.)
17:00 ÉRD III - Hort SE II
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Magyar női kézilabda-válogatott Női Európa-bajnoki selejtezők, 5. csoport
2015. október 8., Dabas18:00 Magyarország–Szlovákia (M4)
 
2015. október 11., Karjaa13:00 Finnország–Magyarország (Sport1)
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink