Győzelemmel zártuk a hónapot

A hónap utolsó mérkőzésén csapatunk 20:24-es győzelmet aratott a Mosonmagyaróvár otthonában.
 
A nyolc mérkőzést magában foglaló január utolsó találkozóján, a 16. fordulóban a Mosonmagyaróvári KC SE ellen lépett pályára csapatunk. Barján Bianka első támadásunkból vezetést szerzett csapatunknak, majd egy értékesített hazai hétméterest követően Klivinyi Kinga bejátszását Katarina Krpez Slezak váltotta gólra, újra előnyhöz juttatva csapatunkat. 2:2 után szerb jobbszélsőnk két indítást is góllal fejezett be, Klivinyi Kinga pedig gyors középkezdés után volt eredményes. Janurik Kinga jól olvasta a hazai lövéseket, majd kapusunk védését követő ellentámadás végén Mireya González Álvarez remek csellel csapta be védőjét, és 4:6-ra alakította az állást. Védőfalunk jól állította meg a mosonmagyaróvári támadásokat, öt hazai próbálkozást is blokkoltunk egy támadáson belül.  Ellenfelünk nyolc percig gólképtelen maradt, így Katarina Krpez Slezak és Mireya Gonález Álvarez találataival négygólosra növeltük előnyünket. Szerb jobbszélsőnk labdaszerzését követően Kisfaludy Anett értékesítette ziccerét, majd Katarina Krpez Slezak adta fel kínai figurára a labdát Klivinyi Kingának, aki megszerezte tizedik találatunkat. MIreya González Álvarez átlövésből és betörés végén is a kapuba talált, míg Janurik Kinga védései mellett, a kapujából kimozdulva labdát is szerzett, megakadályozva egy hazai ziccert. Ellenfelünk a játékrész utolsó tíz percében nem szerzett akciógólt, ezalatt Szvetlana Gridnyeva hétméterest hárított, így Mariama Signaté átlövésgóljával 7:13-as előnnyel vonulhattak szünetre lányaink.
 
 
A fordulást követően csapatunk nem kezdte jól a második játékrészt, támadásbeli pontatlanságainkat kihasználva ellenfelünk két találatra felzárkózott. Gólcsendünket Yulia Khavronina átlövésgólja törte meg, majd Janurik Kinga fontos pillanatban védett ziccert. Ezt követőn védelmünk és Janurik Kinga hét percig nem engedélyezett gólt a hazai csapatnak. Mariama Signaté pattintott áltvésgóljával, és Klivinyi Kinga emberhátrányban szerzett találatával a mérkőzés vége előtt negyed órával 11:16-ra vezettünk. Yulia Khavronina remekül vette észre a védője nélkül maradó Fekete Bozsanat, aki ebből a helyzetből megszerezte 17. gólunkat. Majd a másik szélről Katarina Krpez Slezak vette be ötödször ellenfelünk kapuját. Saját nevelésű beállónk, Szabó Laura az utolsó tíz percre védekezésben és támadásban is lehetőséget kapott, majd a hajrára fordulva Klivinyi Kinga visszaállította a félidei hatgólos különbséget. A találkozó vége előtt három perccel Klivinyi Kinga zavarta meg a mosonmagyaróvári ziccert, melyet ezután Janurik Kinga bravúrral védett. A mérkőzés utolsó perceiben fiataljaink is szerepet kaptak a 20:24-re megnyert találkozón. Csapatunk legközelebb február 6-án, szombaton az ÉRD Arénában fogadja az MTK Budapest együttesét.
 
 
 
 
 
 
NB I-es junior együttesünk támadásban szép akciók eredményeként talált a kapuba, védekezésben azonban nem tudtuk megállítani az FTC támadásait, így 38:27-es vereséget szenvedtünk.
 
NB I-es junior csapatunk a listavezető FTC otthonában lépett pályára a bajnokság 8. fordulójában. A találkozón Nagy Cintia találatával szereztünk vezetést, majd egy fővárosi találat után Bíró Eszter góljával újra csapatunknál volt az előny. Ezt követően azonban nyolc gólt szereztek zsinórban a vendéglátók, amit Bíró Eszter újabb találata tört meg (9:3). Kerekes Vanda indításgóljával, és Kertész Ramóna beállóból szerzett találatával tartottuk a lépést ellenfelünkkel, közelebb azonban nem kerültünk a zöld-fehérekhez. A félidő hajrájában Bíró Luca két büntetőt is értékesített, míg a 21:13-as állásnál véget érő első félidő utolsó találatát Kerekes Vanda szerezte. A fordulást követően ezúttal Braun Laura Csenge váltotta gólra a megítélt büntetőt, míg Bíró Eszter egy remek egyéni akció végén volt eredményes. Védekezésben azonban csak ideig-óráig tudtuk megállítani a hazai akciókat, azonban támadásban emberhátrányban Kertész Ramóna szemfüles befutása után kétszer is bevettük a hazaiak kapuját (30:18). Bíró Esztert nem tudták tartani a hazai védők, irányítónk szerezte egymást követő öt találatunkat, hátrányunkat azonban nem sikerült csökkentenünk, így Illés Virág találata a 38:27-es végeredményet jelentette.
 
 
 
 
 
A bajnokság őszi szakaszának utolsó előtti fordulójában NB I-es felnőtt, és utánpótlás csapataink a Fehérvár KC vendégei lesznek szombaton, míg NB I/B-s együttesünk a Vasast fogadja vasárnap az ÉRD Arénában.
 
Női kézilabda NB I alapszakasz - 10. forduló
Fehérvár KC - ÉRD
 
Időpont: 2015. november 7. szombat 17:00
Helyszín: KÖFÉM Sportcsarnok (8000 Székesfehérvár, Verseci út 1-15.)
Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor
 
Az ifjúsági találkozó 13, a junior mérkőzés 15 órakor kezdődik!
  
 
A hét ÉRD mérkőzései:
 
2015. november 5. csütörtök
 
OSB-F csoport | Építők Sportcsarnok (1101 Budapest, Vajda Péter u. 38.)
16:00 Szent István SE - ÉRD 2
 
2015. november 6. péntek
 
OSB-F csoport | Batthyány Tornacsarnok, Érd
17:50 ÉRD 1 - DKKA II
 
2015. november 7. szombat
 
U13 Kovács L. régió D | Budaörs Városi Sportcsarnok (2040 Budaörs, Hársfa utca 6.)
08:00 ÉRD 2002 - Százhalombattai VUK SE
09:00 Budaörs KC I - ÉRD 2003
12:00 ÉRD 2003 - ÉRD 2002
 
Bp. I. o. női Felnőtt | Újlak utcai Általános Iskola (1173 Budapest, Újlak u. 110.)
16:00 Rákosmenti KSK II - ÉRD III
 
NB I Ifjúsági | KÖFÉM Sportcsarnok
13:00 NEKA - ÉRD
 
NB I Junior | KÖFÉM Sportcsarnok
15:00 NEKA - ÉRD
 
NB I Felnőtt | KÖFÉM Sportcsarnok
17:00 ÉRD - Dunaújvárosi Kohász KA
  
2015. november 8. vasárnap
 
U10 Kovács L. régió | Batthyány Tornacsarnok, Érd
09:00 Gyömrő VSK - ÉRD
11:15 ÉRD - Budaörs KC
13:30 ÉRD - Vecsés SE
 
NB I/B Junior | ÉRD Aréna
16:00 Haladás-ÉRD II - Vasas SC
 
NB I/B Felnőtt | ÉRD Aréna
18:00 Haladás-ÉRD II - Vasas SC
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink