Idegenben jutottunk tovább

Csapatunk küzdelmes, jó játékkal és remek védekezéssel jutott tovább a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.
 
A tavalyi bajnokságban elért bronzérmünknek köszönhetően a 4. fordulóban csatlakoztunk a Magyar Kupa küzdelmeibe. Az októberi sorsolás eredményeként a Fehérvár KC volt az ellenfelünk. Rengeteg szurkolónk kísérte el csapatunkat, a mérkőzés elejétől a végéig fantasztikus hangulatot teremtve a játékhoz. Védekezésünk jól működött, Janurik Kinga többször is védeni tudott, így a 7. percben 2:1-et mutatott az eredményjelző. A 22. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (10:10). Majd kiállítást kiállítás követett, így a játékrész végén előfordult, hogy négy-négy mezőnyjátékos volt csak a pályán. A hazaiak azonban négyszer eredményesek voltak a félidő hajrájában, így 14:10-es állásnál vonulhattak szünetre a csapatok. 
 
 
A szünetet követően a hazaiak szerezték a félidő első gólját, de remek védekezésünknek, és Klivinyi Kinga góljainak köszönhetően a 39. percben behoztuk ötgólos hátrányunkat (17:17). A fehérvári csapat nem talált rést a védelmünkön, többször is sáncolni tudtuk a hazai átlövéseket. Labdaszerzéseinket lerohanásokkal fejeztük be, így a 47. percben 19:21-re vezettünk. Ekaterina Kostiukova szélről szerzett gólokat, míg  Pálos-Bognár Barbara betörésekből volt eredményes. Mariama Signaté passzív jelzésnél, Schatzl Nadine pedig lehetetlen szögből talált a hazaiak kapujába, így négy találatra nőtt az előnyünk a mérkőzés vége előtt három perccel. A végén ugyan közelebb tudtak zárkózni a hazaiak, de a lefújás után csapatunk, és a remek hangulatot teremtő szurkolóink együtt örülhettek a továbbjutásnak (27:28). 
A negyeddöntő sorsolása 2015. január 8-án, csütörtökön lesz. 
 
Küzdelmes mérkőzésen 25:24-es győzelmet arattunk a DVSC-TVP-AQUATICUM csapata ellen. A rosszabb első félidő után sikerült a fordítás, így itthon tartottuk a fontos két pontot.
 
Nyolc napon belül a harmadik győzelem megszerzéséért léptek pályára lányaink az ÉRD Arénában. Jól kezdődött számunkra a mérkőzés hiszen első támadásunkból Klivinyi Kinga gólt szerzett, míg védekezésben Kisfaludy Anett sáncoló kezén megpattanó labdát fogta Janurik Kinga. Három érdi találatot követően a vendégek a 6. percben szerezték első góljukat a mérkőzésen. Három minutummal később azonban már az ellenfelünknél volt az előny, de Pálos-Bognár Barbara hétméteresből egyenlített (4:4). A találkozó 20. percéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a félidő hajrájában nyolc percig nem találtunk a vendég együttes kapujába, míg ellenfelünk négyszer is eredményes volt (9:13). Kisfaludy Anett időntúli szabaddobásgólját követően 11:14-es vendég vezetésnél ért véget az első félidő. 
  
 
A második játékrész Kovács Anna góllal indult, de két gólnál közelebb nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz, egészen a 35. percig. Katarina Krpez előbb egy hétméterest értékesített biztos kézzel, majd lerohanásból volt eredményes, így egy találatra sikerült felzárkóznunk (16:17). A 39. percben egy újabb Kovács Anna góllal már egyenlő volt az állás, egy perccel később pedig Kisfaludy Anett indítás után szerzett gólt, amivel visszavettük a vezetést (18:17). 21:21-es állásig felváltva születtek a gólok, a második félidő közeptől azonban remek védekezésünknek köszönhetően vendégeink nem tudtak kilenc percig Janurik Kinga kapujába találni. Így az utolsó öt percre fordulva három találat volt az előnyünk. A hajrában a vendégeknek két gólt sikerült ledogozni a hátrányukból, de a lefújást követően szurkolóink együtt örülhettek a csapattal a 25:24-es győzelemnek. 
 
 
 
 
 
 
Kedden a Fehérvár, szombaton a Békéscsaba lesz a bajnoki ellenfél a Városi Sportcsarnokban. 
 
Női kézilabda NBI Alapszakasz - 18. forduló
ÉRD – Fehérvár KC
 
Időpont: 2014. február 18. Kedd 18:00
Helyszín: Érd Városi Sportcsarnok (2030 Érd, Velencei út 39-41.)
Játékvezetők: Tomecskó-Hunyadi Tamás,Unyatinszki Tamás
 
A junior mérkőzés 16 órakor kezdődik!
 
Szurkolói információk
 
A mérkőzés napján a jegypénztár 13 órától lesz nyitva. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az NBI-es utánpótlás találkozó megtekintése, jegy váltásával lehetséges – melynek árát blokk ellenében, karszalag levágása mellett visszatérítjük, amennyiben a felnőtt mérkőzés kezdete előtt legkésőbb fél órával elhagyják a Sportcsarnokot!
 
Jegyelővétel hétköznap 9-19 óráig a Városi Sportcsarnok Jegypénztárában! Jegyek elővételben kedden is kaphatók a szombati bajnokira, valamint a jövő szerdai Magyar Kupa mérkőzésre.
 
Mindhárom mérkőzésre érényes jegyárak:
Felnőtt: 1500 FtDiák (14 éves korig): 800 FtNyugdíjas (60 év felett): 800 FtA belépés 6 év alatt ingyenes!
 
DÍJMENTES JEGYEK
Az ÉRD NBI-es női kézilabdacsapat lehetőséget biztosít Pest megye összes diákjának és fiatal kézilabdázójának csapatunk hazai mérkőzéseinek megtekintésére díjmentesen. A regisztráció január 3-án, pénteken 11 óráig érvényes!
A díjmentes jegyek a mérkőzés kezdése előtt legkésőbb egy órával vehetők át, azt követően értékesítjük őket.
 
 
Női kézilabda NBI Alapszakasz - 20. forduló
ÉRD – EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE
 
Időpont: 2014. február 22. Szombat 18:00
Helyszín: Érd Városi Sportcsarnok (2030 Érd, Velencei út 39-41.)
Játékvezetők: Őri Erika, Szalai Zoltánné
 
Az ifjúsági mérkőzés 14 órakor, a junior találkozó 16 órakor kezdődik!
 
 
A hét ÉRD mérkőzései
 
2014. február 18. kedd
 
NBI Junior | Érd Városi Sportcsarnok
16:00 ÉRD – Fehérvár KC
 
NBI Felnőtt | Érd Városi Sportcsarnok
18:00 ÉRD – Fehérvár KC
 
 
 
2014. február 21. Péntek
OSB Leány E | Huszka Hermina Általános Iskola
17:00 Inárcs-Örkény KC – ÉRD
 
 
2014. február 22. Szombat 
NBI Ifjúsági | Érd Városi Sportcsarnok
14:00 ÉRD – Békéscsabai ENK SE
 
NBI Junior | Érd Városi Sportcsarnok
16:00 ÉRD – Békéscsabai ENK SE
 
NBI Felnőtt | Érd Városi Sportcsarnok
18:00 ÉRD – EUbilitiy Group Békéscsabai Előre NKSE
 
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink