Két fontos győzelem a héten

Csapatunk hétközben az MTK Budapest ellen aratott győzelmével kvalifikálta magát a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé, míg szombaton egy végletekig kiélezett mérkőzésen két bajnoki ponttal gazdagodtunk a DVSC-TVP otthonában.
Szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjében az MTK Budapest otthonában léptünk pályára. A találkozón Fekete Bozsana szerezte első két találatunkat, majd Katarina Krpez Slezak talált a kapuba, majd ismét balszélsőnk góljával 2:4-re vezettünk. 5:5-nél egyenlített ellenfelünk, és Szvetlana Gridnyeva hárított büntetője ellenére 11:6-ra megfordította az állást. Szabó Edina időkérését követően a játékrész utolsó tíz percében ellenfelünk mindössze kétszer tudta bevenni a remek védéseket bemutató Janurik Kinga kapuját, míg támadásban lerohanások végén és felállt fal ellen is eredményesen fejeztük be akcióinkat, két találatra csökkentve hátrányunkat az első harminc perc végére (17:15). A második játékrész 11. percében Fekete Bozsana találatával egyenlített csapatunk (20:20), majd balszélsőnk újabb góljával egy perccel később már nálunk volt az előny. 'Hetesölő' Szvetlana Gridnyeva már a harmadik hétméterest hárította a játékrész közepén, majd Katarina Krpez Slezak, Mariama Signaté és Klivinyi Kinga találataival az 52. percre háromgólos előnyre tettünk szert. A találkozó hajrája izgalmasra sikerült, hiszen ellenfelünk többször is felzárkózott, de a 26:27-es eredménnyel záruló találkozót lányaink nyerték, mellyel csapatunk bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.
 
ÉRD Magyar Kupa góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
A szerdai mérkőzést követően lányaink szombaton már a Debrecen otthonában léptek pályára a K&H liga 18. fordulójában. A találkozót a házigazdák kezdték jobban, hiszen hat perc játék után 4:2-es előnyre tettek szert, miközben Szvetlana Gridnyeva hétméterest hárított. Csapatunk a 11. percben Yulia Khavronina átlövésgóljával egyenlített, majd egy perccel később Katarina Krpez Slezak a büntetővonalról már együttesünket juttatta előnyhöz (5:6). A 18. percre három találatra növeltük vezetésünket, a játékrész hajrájában azonban négyperces emberhátrányunk alatt a hazai csapat fordítani tudott (16:14). Gulyás Vanda beállóból szerzett találatával a szünetre egygólos hátránnyal érkeztünk (16:15), melyet a második játékrész első támadásából Fekete Bozsana kiegyenlített. 20:20-ig egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni ellenfelével szemben, ezt követően azonban lányaink hat találatot szereztek, míg ezalatt ellenfelünk egy találatot jegyzett (21:26). A hazai csapat nem adta fel, és a találkozó vége előtt nyolc perccel egy találatra felzárkózott (25:26). A végjátékban az 59. percben egyenlő volt az állás, de Katarina Krpez Slezak góljával végül csapatunk örülhetett a nagy küzdelemben aratott 28:29-es győzelemnek.
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I-es utánpótlás csapataink is a DVSC otthonában léptek pályára a hétvégén, de felnőtt csapatunkkal ellentétben ifjúsági és junior együttesünknek sem sikerült a pontszerzés. NB I/B-s csapataink megszerezték első pontjaikat a 2016-os esztendőben, miután felnőtt csapatunk döntetlent, míg junior együttesünk győzelmet ért el a Rinyamenti KC otthonában. U11-es lányaink az Országos elődöntőbe jutásért kezdték meg a szereplésüket, ahol egy győzelem mellett és vereséget szenvedtek a hétvégi fordulóban. Gratulálunk!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. február 10., szerda
 
Magyar Kupa | MTK Budapest - ÉRD 26:27 (17:15)
 
 
2016. február 13., szombat
 
NB I Ifjúsági | DVSC-TVP - ÉRD 39:31 (25:17)
NB I Junior | DVSC-TVP - ÉRD 30:23 (17:13)
 
NB I Felnőtt | DVSC-TVP - ÉRD 28:29 (16:15)
 
2016. február 14., vasárnap
 
U11 Kovács László régió E csoport OED-be jutásért | Vecsés SE - ÉRD 16:21 (10:11)
U11 Kovács László régió E csoport OED-be jutásért | ÉRD - EURONOVEX USE 11:28 (4:12)
 
NB I/B Felnőtt | Rinyamenti KC - Haladás-ÉRD II 23:23 (11:11)
NB I/B Junior | Rinyamenti KC - Haladás-ÉRD II 21:27 (9:17)
                
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink