Kétgólos hátrány

A K&H női kézilabda liga negyeddöntőjének első mérkőzésén, Siófokon 32:30-as vereséget szenvedtünk, így kétgólos hátrányt kell ledolgoznunk a visszavágón a továbbjutásért.
 
A K&H női kézilabda liga negyeddöntőjének odavágóján Siófokon léptek pályára lányaink. A párharc első mérkőzésének elején a hazai csapat két góljára Klivinyi Kinga átadásából Andjela Bulatovic válaszolt a negyedik percben, megszerezve első találatunkat az összecsapáson (2:1). A hazai gólokra gyors középkezdéseket követően Klivinyi Kinga és Kisfaludy Anett válaszolt, majd Szvetlana Gridnyeva hárított hétméterest, ennek ellenére ellenfelünk növelni tudta előnyét. Öt hazai találatra Klivinyi Kinga bejátszásából egy Kisfaludy Anett gól volt a válaszunk (9:4). Fekete Bozsana és Katarina Krpez Slezak szélről találat a kapuba 9:6-ra alakítva az állást, de ezt követően két siófoki góllal visszaállt a csapatok közti ötgólos különbség a 16. percben. Szabó Laura higgadtan értékesített hétméterest, majd Janurik Kinga védését követően Katarina Krpez Slezak talált gyors lerohanás végén a kapuba, de ellenfelünknek minden találatunkra volt válasza (13:8). Klivinyi Kinga és Fekete Bozsana emberhátrányban szerzett góljainak köszönhetően a hazai csapat nem tudta növelni előnyét a játékrész hajrájában, a félidei 18:13-as eredményt Katarina Krpez Slezak szélről szerzett találata állította be. 
 
 
Fordulás után Mireya González Álvarez átlövésből, egy kivédekezett akció után lerohanásból, majd labdaszerzését követően is eredményes, így két gólra csökkentettük hátrányunkat (18:16). Egy hazai találatot követően zsinórban háromszor találtunk ellenfelünk kapujába, így a 38. percben Katarina Krpez Slezak góljával 19:19-nél egyenlítettünk. Janurik Kinga nagyszerűen védte Erdősi Ildikó szélről eleresztett lövését, melyet követően lerohanás végén Mariama Signaté átadásából Katarina Krpez Slezak gólja újra az egyenlítetést jelentette csapatunknak, de a vezetést nem tudtuk átvenni. Két siófoki találatot követően Olivera Vukcevic ejtett a kapuba, majd a Kisfauldy Anett által kiharcolt hétméterest Katarina Krpez Slezak váltotta gólra, 23:22-re alakítva az állást. Mireya González Álvarez emberhátrányból talált a kapuba, de a hazaiak zsinórban négy gólt szerezve ötgólos előnyre tettek szert az utolsó nyolc percre fordulva. Klivinyi Kinga kilenc méterről törte meg a gólcsendünket, majd Katarina Krpez Slezak góljával 30:27-re zárkóztunk. Az utolsó négy percben egy gólt kaptunk, míg támadásban Fekete Bozsana előbb emberhátrányból a szélről, majd Klivinyi Kinga átlövésből vette be a hazai kaput az utolsó perchez érkezve. Mariama Siganté labdaszerzését követően indította Fekete Bozsanát, aki ziccerben nem hibázott a 32:30-as végeredménnyel záruló első összecsapáson. A párharc visszavágójára április 20-án, szerdán kerül sor az ÉRD Arénában.  
 
Ma 13 órakor sorsolják a Magyar Kupa 3. forduló mérkőzéseinek párosításait. Szintén ma kerül sor 11 órától az EHF-Kupa 3. selejtezőkörének sorsolására is. Az EHF-Kupa sorsolás élőben követhető szöveges formában ezen a linken: EHF Draw Event és ugyancsak élőben az alábbi Youtube csatornán. 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink