Kupatúra vár az ÉRD-re

Bár a Magyar Kézilabda Szövetség versenykiírása szerint a női kézilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában még területi alapon készítik el a sorsolást, az ÉRD-re közel 250 kilométeres túra vár január 20-án.

A másodosztály Keleti csoportjának hetedik helyén álló Hajdúnánási SK vendégeként kezdi meg Magyar Kupa-szereplését az ÉRD női kézilabda csapata január 20-án, 18 órától.

Az érvényben lévő versenykiírás szerint „a résztvevő csapatok területi fekvésük figyelembevételével kerülnek összesorsolásra” a Magyar Kupa harmadik fordulójában, ennek ellenére Horváth Rolandékra hosszú, közel 250 kilométeres túra vár.

A hajdúságiak már egy mérkőzésen túl vannak a sorozatban, ahol a csoportrivális GBB Zrt. Kecskeméti NKSE-t győzték le hazai pályán 23–22-re. A bajnokságban emellett három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel állnak a hetedik helyen – igaz, a riválisoknál 2-4 mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A hosszú utazás ellenére az ÉRD malmára hajtja a vizet, hogy a hazaiak legutóbb december 5-én léptek pályára, míg Walfisch Mercédeszék azóta két kemény mérkőzésen is lendületet szerezhettek, illetve tovább csiszolhatták a csapatmunkát.

A január 20-án, 18 órakor kezdődő Hajdúnánás SK–ÉRD mérkőzést Bátori Bence és Szécsi Lantos Boldizsár vezeti.

A találkozót a Hajdúnánás SK facebook oldalán élőben közvetítik!

TIPPMIX Női Magyar Kupa, 3. forduló
01.20., 18.00, zárt kapu: 
Hajdúnánás SK (NB I/B, Kelet)–ÉRD

A harmadik fordulóban a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, az osztálykülönbség miatt az alacsonyabb osztályú együttes jut tovább.

A Magyar Kupa negyedik körébe a harmadik fordulóból továbbjutó nyolc együttes mellett az előző NB I-es bajnoki idény első négy helyezettje csatlakozik. Ennek a körnek a sorsolását január 29-én 11 órakor tartják a Magyar Kézilabda Szövetség irodájában.

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink